.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 21:10:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wariuje na wolnych (to było), ale po restarcie jest ok.
PostNapisane: 11.mar.2004 14:54:16 
Klubowicz

jak w temacie. Przegłądałem "szukaj" i sporo już zrobiłem. Nowe świece, kable, regulacja. Ale raz w tygo dniu wpada w taki rezonans, że co ok 1,5-2 sekund skacze o około 300obr/min. w górę. Wystarczy zgasić i odpalić i wszystko ok. Co to? Zasysa gdzieś lewe powietrze w okolicach silnika krokowego czy do kompa dostaje sie jakis syf, że po restarcie jest ok?.

Tytuł: Re: wariuje na wolnych (to było), ale po restarcie jest ok.
PostNapisane: 11.mar.2004 21:57:34 
Użytkownik

oliwer78 napisał(a):
jak w temacie. Przegłądałem "szukaj" i sporo już zrobiłem. Nowe świece, kable, regulacja. Ale raz w tygo dniu wpada w taki rezonans, że co ok 1,5-2 sekund skacze o około 300obr/min. w górę. Wystarczy zgasić i odpalić i wszystko ok. Co to? Zasysa gdzieś lewe powietrze w okolicach silnika krokowego czy do kompa dostaje sie jakis syf, że po restarcie jest ok?.

A na czym się to dzieje na gazie czy na benzynce??

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2004 01:22:10 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
wiam, słuchaj miałem u siebie ten problem obroty falowały, wymienilem kable, swiece i tak jak sie standardowo robi ... all :!!: obroty ustawiłem w koncu poprzez regulacje na reduktorze... ale zaczoł pojawiać się coraz częsciej efekt wskakujących obrotów np. 1400 i tak sie utrzymywały... ale udało mi sie to zlikwidować :diabel: wkońcu... ( tu podziękowania dla maudiego90)...
Okazało sie ze wystarczyło domknąć przepustnice na silniczku krokowym ( regulatorze obrotów) bo on przy braku "zaslania" zostawia przesmyk którym przepływa powietrze... dodatkowo myśle że to przy jeździe na gazie takie ustawienie powoduje błędy odczytu kompa..... Dodam jeszce ze raczej nie uda sie łatwo odkęcić tej regulacji ( bo jest chyba zrobiona jako nieregulowaln.... :peace: (trzeba wymieniać srube...) ale efekt gwarantowany..... :!!:

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2004 10:03:31 
Klubowicz

faktycznie nie napisałem, że nie mam inst. gazowej, dzieje mi się to na benzynie. Dzieki za wskazówki, od tego zacznę przyszły tygodzień. Pozdrawiam wszystkich.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1