juziooo napisał(a):
witam ja wlasnie dzis zalozylem instalke i jakie wnioski
no wiec tak ladnie wszystko pieknie tylko przy wyzszych predkosciach obrotwoych silnika np powyrzehj 4 tys nie ciagnie ladnie tzn czuc ze samochod slabnie
i samochod jedzie max 140-150
raz udalo sie 180 ale to dlugo go pilowem
hmm nie mam zadnych przewodow podcienisniowych z reduktora

w mikserze mam jakeis wyjscia na rurki ale zaslepione
w starej bryczce tak kiedyś miałem i faktycznie podkręcenie gaziorku zmieniło sprawę...
tylko teraz musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz jeździć tanio (czyli ma mniej palić) czy ma jeździć dynamiczniej (ale to wiąże się ze zwiększonym spalaniem...)
kiedyś takie regulacje robiłem i powiem ci że jeździł naprawdę żwawo nawet powyżej 140-150 kilosków jeszcze ciągnął - ale częściej musiałem odwiedzać stację tankowania gazu...
co do zmian obrotów przy mniejszej ilości gazu w zbiorniku to nie powinno być aż tak odczówalne jak o tym piszesz... oczywiście że zmienia się ciśnienie w układzie ale nie aż do tego stopnia aby ci obroty spadały do 200 obr/min przy normalnej jeździe...faktycznie obroty mogą falować jak już nie ma prawie wogule gazu w zbiorniku - też u mnie tak się dzieje ale już parę minut wcześniej auto strasznie się robi mulaste i nie ciągnie do końca skali (poza tym powinna się palić kontrolka rezerwy gazu - no chyba że takiej nie masz)...
DO ćWIRA:
Ćwiru napisał(a):
mnemon, BRATNIA DUSZO

Już myślałem że na żadnym forumie nikt nie ma BRC. W innych regionach Polszy bardziej popularne są Lovato, Landi Renzo(czy jakoś tak), a tutaj nie dość, że jest człowiek, co ma BRC, to jeszcze w tej samej marce. U mnie siedzi Reduktor AT90E - 100KW(lub 110) - tak napisane, a mikser?....hmm....Musiałbym rozebrać gumę idącą od filtra do kolektora, a wlot do kolektora mam owalny(silnik DZ) i przypuszczam, że nie jest to tradycyjny mikser pod względem budowy("palnik"), mimo, że zasada działania podobna. Próbowałeś regulacji reduktora(instalki) już dokonywać?
jak pamiętam to z Nowej Soli do Wrocka nie jest daleko...

więc jak masz czas i ochotę to podjedź na spota w którąś niedzielkę to oblookamy dokładnie temat i może coś ci pomogę bo mam też Reduktor BRC typ: AT90 E a w wcześniejszej furze śmigałem na Lovato i mogę coś niecoś na ten temat się wypowiedzieć...
pozdro...