.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 10:50:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przeróbka komputera
PostNapisane: 16.kwi.2004 20:22:32 
Użytkownik

Witam.
Zakupiłem zegary z obrotomierzem z wbudowanym komputerem - czy jak to zwał. A więc zegary te są od A5000 w milach, a ja mam A100 w km. Próbował już ktoś przeróbki ? Ze swojej strony zrobiłem tak: wyrzuciłem prędkościomierz w milach i wsadziłem swój, zostało mi jeszcze do przełożenia trybiki z A5000, bo mój jest golas. Podłączyłem zgodnie ze schematem sterownik silnika do 10 pinu komputerka, manetka prowizorka z pada od pegasusa :D - działa. Niestety nie pokazuje spalania tylko ---, może obudzi się jak uzupełnię prędkościomierz. Czy będzie to działać, czy na bank nie ? Co ten komputerek pokazuje bo cyferki migają i ciężko mi się skapować na 100% zwłaszcza, że nie wiem czy to dobrze działa (nie licząc zegarka :) )

Aha. Z tyłu zauważyłem trzy microswitche. Nie chcę ich w ciemno przełączać żeby nie naknocić. Może ktoś wie od czego one są.

Da się przełączyć zegarek w tryb 24 godzinny? Może te switche są od tego ? I od czego jest pokrętełko wyprowadzone przy obrotomierzu?

Uff, to na tyle.Dzięki za wszelkie rady.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2004 21:32:10 
Użytkownik

kręcąc switch-ami nie uszkodzisz modułu możesz popróbować, pamiętając pierwotne ustawienie, służą one prawdopodobnie do zmiany konfiguracji, zobaczysz czy się zmieniają jakieś parametry
---
pozdr

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1