.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.kwi.2025 00:14:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z silnikiem 2.3 NF
PostNapisane: 28.kwi.2004 22:16:51 
Użytkownik

Silnik nie chce odpalać na zimno (bez różnicy czy na benzynie/gazie). Na gorącym jest wszystko w porządku. Elektronicy samochodowi stwierdzili, że czujniki silnika, wtryskiwacz rozruchowy, sonda lambda są OK. Wszystkie elementy układu zapłonowego zostały wymienione na nowe. Jeden z mechaników twierdzi, że pozostał jeszcze jeden element, który może powodować złe odpalanie na zimnym silniku - jest to komputer umiejscowiony w kabinie po stronie kierowcy. Napiszcie czy mieliście podobne problemy z silnikiem NF oraz jak im zaradziliście, ponadto czy wiecie coś na temat w/w komputera. Z góry dziękuję za odpowiedź. Arturo.
artur@netland.gda.pl

Tytuł:
PostNapisane: 28.kwi.2004 22:19:27 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
zle wyregulowany rozdzielacz wtrysku

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2004 09:53:45 
Użytkownik

Witam

Sie podłacze pod temat bo silnik mam taki sam a problem byc moze jest podobny.

Gasnie mi czasem w czasie jazdy (bez roznicy czy gaz czy benzyna) i czasem mozna odpalic i jechac dalej , czasem trzeba poczekac godzine aby odpalil a wczoraj zgasl i koniec.

Podobnie bylo ponad miesiac temu wiec wymienilem przewody WN, kopulke, palec, sprawdzilem cewke omomierzem ... wszystko niby o.k. i dalej czasem gasł wiec dałem go na warsztat do sprawdzenia i nic nie znalezli wiec jazdziłem dalej - do wczoraj.

Dzis poszukam modułow ukladu zaplonowego po szrotach i sprobuje podmienic.

Ma ktos jakis inny pomysł ???

Arturo: "komputer" o ktorym piszesz to własnie jeden z 2 modulow sterujacych zaplonem a oba (jeden wiekszy z duza wtyczka drugi maly z wtyczka 3-pinowa) znajduja sie w kabinie pod tapicerka kolo lewej nogi kierowcy.

A6 C5 quattro Avant (V8 - ARS) jest

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1