.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 22:43:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Twardy pedał hamulca - co się stało?
PostNapisane: 04.maja.2004 10:58:44 
Klubowicz

Wczoraj wyjechałem z garażu i nic mi nie podpadło, przejechałem jakieś 700m i stanąłem, wyłączyłem silnik i po około 2-3 minutach wcisnąłem sprzęgło żeby uruchomić silnik, a ponieważ autko lekko zaczęło się toczyć wcisnąłem też hamulec, zapaliłem silnik i ruszyłem. I na pierwszym skrzyżowaniu (po ok. 40m) naciskam na hamulec a on daje się tylko minimalnie nacisnąć i kiepsko hamuje.
I tak jest cały czas. Twardy jak diabli - co się stało?

Jedyne co sprawdziłem, to rozłączyłem wężyk podciśnieniowy na kolektorze ssącym, zapaliłem silnik (nierówno pracował bo lewe powietrze szło) i dep na hamulec (jeszcze twardszy - to właściwy objaw).
Następnie kolega podłączył wężyk (ja naciskałem na hamulec) i pedał leciutko opadł, ale o wiele za mało. Ponieważ jakiś efekt był i silnik zaczął równo pracować po podłączeniu wężyka, uznałem, że membrana we wspomaganiu hamlca jest cała - a może nie? :/

Co może dawać takie objawy? Bo kurcze jak przyjdzie awaryjnie hamować to cieńko to widzę. :!:

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2004 17:41:10 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
no ja bym powiedział ze coś nie tak z servem/ padło?... warto sprawdzić...

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2004 07:33:15 
Klubowicz

I oto stał się cud :galy: - wszystko wróciło do normy. Ale jak znajdę trochę czasu to i tak zajrzę do tej membany.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1