.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 22:55:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: znalazlem gazownika
PostNapisane: 06.maja.2004 19:59:49 
Użytkownik

gosc oferuje sie zalozyc gaz do samochodow z mwchanicznym wtryskiem oraz turbo! robi tez duze pojemnosc! a i najwazniejsze daje rok gwarancji na wszystko tzn nawet na strzal ze sie nic nie popsuje! jak myslicie warto???

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2004 20:47:44 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
slyszalem juz o wielu co dawali sobie glowe obciac jak cos bedzie nietak .... i co ? .... sypalo sie nagminnie .... swego czasu zmajomemu , pomimo znanych juz instalacji wtrysku gazu , zalozyli tacy zaklinacze gaz do 2.6 .... i co ? pomimo totalnego zapewniania ze strony gazownika , walnelo ... jakiez bylo jego zdziwienie :P ... po czym stwierdzil "to trzebna wtrysk gazu zalozyc " .... :>

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2004 22:16:39 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Jeżeli montuje to na reduktorach dedykowanych pod turbo i mikser zakłada na przepustnicę a nie na wylot z intercoolera, to może się udać. Ale i tak częściowo... Spalanie będzie super...wysokie, zaniedbasz osprzęt, to kichnie. I zawsze będzie brakowało gazu na max obrotach i zalewało dół...ale jeździć będziesz i tak szybciej od większości użytkowników dróg. Nie daj się tylko namówić na zwykły rteduktor do aut o duyżej pojemności. Napisz na jakich odzespołach robi instalację. Niech Ci wymieni składniki.

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2004 10:38:12 
Użytkownik

narazie tyle co wiem to ze auto musi stac u niego 2 dni bo dotacza jakies specjalne tulejki czy cos takiego! Co mnie dziwi to to ze gosc daje pisemna gwarancje nawet na kichniecie.mowil nawet ze jak przyjade do niego t umowi mnie z gosciem ktory ma takie samo auto jak ja i jezdzi juz na instalce od niego przawie 2 lata i nic mu sie nie spiepszylo! jak podjade do niego to opisze dokladnie co oferuje

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2004 11:24:49 
Użytkownik

Tak sobie mysle, ze pewnie nie dotacza tych drobiazgow za darmo, wiec pewnie zaplacisz wiecej niz za tradycyjna instalke do zwyklego silnika powiedzmy 2.0E. W ziwazku z roznymi gadzetami w stylu turbosprezarki itp. ktore masz w silniku mysle ze powinienes poszukac niedrogiego wtrysku gazu. Ktos tu pisal ze wtrysk OMV (czy jakos tak, nie pamietam teraz dokladnie) kosztuje go ponizej 4 tys., moze warto byloby sie tym zainteresowac, zamiast inwestowac w czyjas rzezbe. Niezależnie od pisemnych gwarancji, to jak coś pójdize nie tak będziesz miał spory problem i auto w warsztacie. Może jedynie unikniesz niektórych kosztów.
Z moich orientacji wynika, że ze względu na okazyjne ceny różnych podzespołów z napisem Audi, nie warto prosić sie samemu o ich uszkodzenie, a to właśnie robisz montując tradycyjną instalkę.
Pozdrawiam,
A.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1