.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 09:29:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Obroty i podswietlenie zegarow ....
PostNapisane: 23.lip.2004 22:33:23 
Użytkownik

Zaczely mi sie kolejne problemy ... ale chyba ... znam rozwiazanie tylko chce sie upewnic czy ktos sie z czyms takim spotkal.

Mianowicie po odpaleniu auto wskakuje mi na 3000 rpm :!: I powoli opada do 1500. Po wysprzegleniu bardzo wolno spada do normalnych obrotow czyli tych 800 tylko trzyma sie przez kilka sekund na 1500. Do kompletu jadac wieczorem zauwazylem, ze nie mam podswietlenia zegarow ....

Czy to wszystko moze byc wina spalonego bezpiecznika nr 12 :?: Sprawdze to jutro ale moze kogos juz cos takiego spotkalo. Z rozpiski wynika, ze odpowiada on m.in. za regulacje obrotow biegu jalowego oraz za to podswietlenie. Prawde powiedziawszy nie usmiecha mi sie wkladania znow wiecej kasy na jakakolwiek naprawe. Starczy, ze dzis ten rozrusznik musialem przelknac.

PS. Jesli kogos meczylo skrzypienie zawieszenia u mnie na zlocie i tluczenie tlumika to akurat te objawy zostaly usuniete .... i cos mi tam jeszcze zamieszal kumpel bo pompe wody tez troche wyciszyl :D <- Uprzedzajac pytanie - pracuje dalej.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2004 22:01:45 
Użytkownik

Ja w swoim ABT wyczyściłem silniczek krokowy i obroty powróciły do normy
Coprawda podywszają się nieco na ciepłym silniku.
Na bęynie były między 1500 a 600 na zmianę po 4sekundy
na gazie 3 000 cały czas.
Działo się tak nie za każdym odpaleniem. :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1