.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 09:29:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: "skaczący" prędkościomierz - finał
PostNapisane: 25.lip.2004 20:19:48 
Użytkownik

...and the winner is: Ćwiru... and more!!! And more bo nie on jeden polecił mi przelutowanie zegarów (marek, juziooo, hans...). Ale to za jego radą strzeliłem z liścia w zegary i ustało. Na chwilę, ale znaczy, że zegary. Na lutowanie co prawda nie zdobyłem się jeszcze, bo właściwie planuję zmienić te zegary (mam BUSOLĘ wielką jak stodoła zamiast obrotomierza) i przy okazji pytanko: CZY MOGĘ DO SWOJEGO CYGARA 1.8 BENZYNA Z 1990, WRZUCIĆ 7 ZEGARÓW I CZY WSZYSTKIE BĘDĄ DZIAŁAĆ, JEŚLI NIE, TO CO MUSIAŁBYM ZROBIĆ??? Dzięki :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2004 21:38:13 
Użytkownik

z tego co się orientuję to nie bedziesz miał nawet gdzie wkrecić czujników do tych dodatkowych wskaźników więc wszystkie nie będą działały ale obrotomierz to spokojnie możesz zainstalować, tylko czy masz do niego instalacje już pociągnietą to nie mam pojęcia. Pamiętaj jednak że musiały by to być zegary od 4-ro cylindrówki bo obrotomierz będzie źle pokazywał a to będzie ciężko znaleźć

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2004 21:56:07 
Użytkownik

W takim układzie wolę chyba mieć półkę na pierdoły, bo niedziałające zegary troche mi wiochą lecą... Dzięki za radę a jeszcze gdybyś wiedział czym w oznaczeniu różnią się zegary 4 cylindrówki od innych to chętnie bym poczytał :!:

Tytuł: Re: "skaczący" prędkościomierz - finał
PostNapisane: 26.lip.2004 08:00:29 
Użytkownik

Andrzej0277 napisał(a):
...and the winner is: Ćwiru... ........za jego radą strzeliłem z liścia w zegary i ustało. ..........Dzięki :D
:peace: :peace: :peace: Cieszę się, że moja metoda, acz prymitywna, ale skuteczną się okazała. Co do rezania zegarów, to looknij na foruma, bo właśnie gdzierś idzie topic o przeróbkach wskaźników.
PZDR.
PS. Mój znajomy ma jeszcze inną metodę eliminacji nieprawidłowości, ale ja jej jeszcze nie stosowałem, aczkolwiek mówił, że skuteczna.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2004 19:57:52 
Użytkownik

Z tymi zegarami to jest tak że nie było obrotomierzy w 1,8 po 88r. a jak chcesz mieć to od 5-cio cylindrówki. Wtedy będzie pokazywać trochę więcej obrotów na blacie niż jest w rzeczywistości. Dokładnie o 1/5 będzie oszukiwać ale wskazania rosną liniowo więc można powalczyć z przestawieniem wskazówki na wolnych obrotach żeby było około 800. Jak chcesz mieć 7 zegarów to musisz wymienić czujnik dużego ciśnienia oleju (ten przy filtrze oleju) na rezystancyjny, a temperatura oleju to sprawa kupienia bagnetu z czujnikiem na końcu i wyprowadzonym kablem. Wszystko jest do zrobienia tylko trzeba chęci, kaski i wolnego czasu. Aha i jeszcze może przekłamywać prędkościomierz a o ile to nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2004 20:13:25 
Użytkownik

No to trochę mnie oświeciłeś, ale żebyś mnie pocieszył to nie powiem. Myślałem, że to kwestia zamiany zegarów i wszystko OK. Ale nie ma tragedii. Po prostu trzeba to zrobić. Dzięki za info

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1