.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 14:47:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2006 12:27:02 
Użytkownik

ld_ven0m napisał(a):
a co z zapalaniem? problem zniknął? miałbym jeszcze pytankow odnośnie urządzenia sterującego instalką zamontowanego w środku samochodu- jest to jakieś bardziej przemyślne urządzonko czy standardowo ma 1 przycisk i kontrolke pojemności zb.gazu? pozdrawiam i życzę udanej jazdy

Narazie z zalapaniem nie ma problemu (może leciutko mniej kulturalnie odpala - nie wchodzi natychmaist na stabilne wolne obroty) gdyż nie trzeba sekundy aby silnik zapalił.
To urządzonko w środku samochodu to tak jak napisałeś tylko jeden pstryczek i parę diodek sygnalizujących status instalacji oraz zapełnienie zbiornika. Nic zmyślnego.
Kultura pracy silnika pozostaje na moje ucho taka jak przy benzynie, nie mam też nic do zarzucenia elastycznosci. Jednak moje doświadczenie w "posiadaniu" takiego samochodu (dupowozu ;) jest jeszcze marne więc moge nie słyszeć/czuć wszystkiego.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2006 23:10:55 
Użytkownik

a co z tzw. wzrostem mocy?? :D spadku nie ma - to dobże ale producent deklaruje ze nawet wzrost powinin być......

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2006 23:23:10 
Klubowicz

superfis napisał(a):
GrzesB napisał(a):
Tą hamownię sobie przemyśl - masz quattro i tiptronik. Ja wczoraj testowałem taką A6 4,2 i powiem szczerze, że zrobiła na mnie wielkie wrażenie - ale tylko jeśli chodzi o wielkie spalanie - pozatym to zwykły dupowóz i odczuwalne 200KM a nie 300...

Może i dupowóz ale tylko dla tych, któzy chcieli mieć bolida F1, a zakupili taką właśnie "szóstkę". Ja chciałem coś takiego zakupić i mam co chciałem. Co zaś do mocy to chcę mieć na gazie taką moc jak na benzynie (+- 5%) aby dalej cieszyć się tymi ledwie zauważalnymi 200KM.

Pozdrawiam, Slawek

Mam wrażenie, że źle mnie zrozumiałeś. Chciałem kupić takie auto i podobnie jak Ty je zgazować - ale spodziewałem się więcej po 4.2 którgo utrzymanie sporo kosztuje... Dlatego też teraz idę w zupełnie innym kierunku - mnie na 4.2 tak jeżdżące po prostu nie stać. Gdyby to powalało na kolana pewnie dalej szukałbym 4.2 mimo sporych kosztów. A dupowóz to jest jak każda inna A6 C5 - wygodna jak diabli :) i zawieszenie ma baaaaaardzo fajne :]

P.S.
Uzupełnij profil skąd jesteś - do tej pory tego nie uczyniłeś...

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 10:22:59 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Mam wrażenie, że źle mnie zrozumiałeś. Chciałem kupić takie auto i podobnie jak Ty je zgazować - ale spodziewałem się więcej po 4.2 którego utrzymanie sporo kosztuje... Dlatego też teraz idę w zupełnie innym kierunku - mnie na 4.2 tak jeżdżące po prostu nie stać. Gdyby to powalało na kolana pewnie dalej szukałbym 4.2 mimo sporych kosztów. A dupowóz to jest jak każda inna A6 C5 - wygodna jak diabli :) i zawieszenie ma baaaaaardzo fajne :]

Ok, faktycznie wyczytałem lekko inne intencje niż miałeś, wybacz ;)
Ja jeżdzę dość dużo (rocznie okolo 60kkm), stąd potrzebowałem samochodu, który wygodnie moją dupę potrafiłby przewieźć - poprzedni ford mondeo zdecydowanie nie umiał tego uczynić.
Faktycznie jak na 300KM samochód zbiera się nie zastraszająco szybko, ale za to jak pięknie przy 200km/h przyspiesza jak dociśnie się pedał gazu :D (tak, wiem, w naszym kraju to bezużyteczna cecha)
Generalnie bardzo cenię sobie ten komfort jazdy, który szóstka mi zaoferowała i nie mam zakusów do zmiany na odchudzoną i twardą rakietę z manualem... od manuala w korku bolą nogi :/

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 13:45:50 
Klubowicz

superfis napisał(a):
Generalnie bardzo cenię sobie ten komfort jazdy, który szóstka mi zaoferowała i nie mam zakusów do zmiany na odchudzoną i twardą rakietę z manualem... od manuala w korku bolą nogi :/

Dokładnie - komfort w A6 jest bardzo wysoki. Co do jazdy po 200km/h - da się i w PL, ale po co? Ja teraz szukam jednak TDI, ale automat musowo bo też jeżdże dużo po mieście...

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2006 21:39:50 
Użytkownik

jak wrażenia po kilku dniach?instalka juz dobrze wyregulowana?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1