.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.kwi.2025 08:27:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: C3 2.2TQ zawieszenie tył
PostNapisane: 30.sie.2006 21:35:44 
Użytkownik

Witam.Interesuje mnie jak sobie radzicie z tulejkami w tylnym zawieszeniu,chodzi mi konkretnie czy montujecie oryginały,czy zamienniki od innych marek aut.Pytam bo czeka mnie wymiana,ostatnio robiłem remont może 2-3 lata wtedy zapłaciłem majątek[może wartość auta teraz]wiem że znajomi wstawiali np.wachacze skrętne przy kole na górze tulejka od merca 124,duże tulejki 2szt przy wachaczach od reno megana ,tulejki 2szt. na jedną stronę takie z kołnierzem od merca,tylko trzeba skrócić i dorobić grubszą śrubę,podobno lepsze i większy kołnierz sam tak robiłem koszt 20 zł a w sklepie wtedy nie było w serwisie ok.500 zł na jedną stronę.Pewno macie doświadczenie w tym.czy to warto?Pozdrawiam

Tytuł: Re: C3 2.2TQ zawieszenie tył
PostNapisane: 30.sie.2006 21:38:47 
Klubowicz

robert jasiński napisał(a):
..... czy montujecie oryginały,czy zamienniki od innych marek aut.

Chyba większość montuje zamienniki ale przeznaczone do tego auta które posiada a do innych marek :) A niektóre gumy da się kupic w ASO lub w innych hurtowniach oryginalne za rozsądna kasę. A praktycznie do całej reszty sa zamienniki...

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2006 21:55:34 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Teraz te gumki do wahaczy osztują około 60-70 PLN sztuka czyli x2 na stronę.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1