mcx4 napisał(a):
tez mialem problem z radiem i podswietleniem - radio robil mi magik z Legnicy podwietlenie juz dziala i glosniki przod nie zawsze sie wlaczaja ale juz dzownilem do niego i bezproblemu idzie to zrobic
to jak to zrobic by caly czas wlaczaly sie przednie i tylnie glosniki?
ja zauwazylem, ze przy niskim napieciu wlaczaja sie wszystkie (silnik nieuruchomiony i napiecie jest w granicach 12V), a jak silnik jest uruchomiony to sie wlaczaja przewaznie tylko tylnie (napiecie ok 14V). Wtedy jedyna rada to zgasic silnik, wlaczyc radio i uruchomic silnik. Aha, czasami pomaga to jak wlacze z CD na radio i fale nr1, wylacze radio, wlacze i graja wszystkie glosniki... Bo na CD za chiny na wlaczonym silniku nie chcą wszystkie załapać. Moze to wina za małego oporu przednich glosników i radio rozłącza końcówkę mocy? Bo przy Wiekszym napieciu bedzie wieksza moc radia i prąd (testowy glosnikow) bedzie wiekszy i radio moze wykrywac zwarcie i rozłącza koncowke mocy, a koncowka w radiu jest tylko na przednie glosniki, bo na tylnie jest we wzmacniaczu w nadkolu tylnim (tak jest bynajmniej u mnie w A4 Avant). I moze pomoze wlozenie rezystorka szeregowo z przednimi glosnikami takiego powiedzmy 2 ohmy? Wogole zauwazylem, ze przednie graja zawsze tak jakby glosniej, wiec to moze wlasnie wina tego? A jak wloze rezystorki to moze beda graly ciszej i wtedy fader bedzie na zero! i problem z wylaczanie sie przednich glosnikow bedzie moze rozwiazany!
Co wy na to?