.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.kwi.2025 12:37:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 1.8S JN] Chyba koniec silnika:(
PostNapisane: 02.wrz.2006 17:11:18 
Użytkownik

Witam!

Mam pewien bardzo powazny problem.
Po deszczu w nocy jechalem swoja niunia i w pewnym momencie zaczolem czuc płyn chodniczy ale ze przejezdalem obok stacii cpn to jakos nie zrobilo to mnie wielkiego wrazenia, po przejechaniu ok. 500m autko zgasło. stanolem na poboczu a tu kupe pary z pod maski, otworzylem maske a tu niby nic tylko ze bylo mokro myslalem ze wjechalem w kalurze i przewody sie zaolały, ale nie moglem jej zapalic po dopchnieciu pod latarnie zobaczylem ze pekla rura powrotna od chłodncy i wyginiło cały płyn:(. Scholowalem ja do garazu naprawilem usterke iodpalila na dotyk jednak bardzo ciezko jest ją wkręcić na obroty po muśnięciu gazu gasnie czasami da sie przełamac kryzys i wkręca sie normalnie. i jeszcze jedno przestala palic na benzynie i nie trzyma nickich obrotów, na gazie pali na dotyk.

co mam biedny żuczek począć i co to może być

Czekam na sugestie

Pozdro![/u]

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2006 17:29:06 
Użytkownik

Jesli na gazie odpala i pracuje normalnie (wkreca sie na obroty itp.) to z samym silnikiem jest raczej wszystko OK. Wysusz go dobrze. Moze po prostu pozalewalo Ci czujniki temperatury i przez to zle Ci dawkuje mieszanke. Gorzej jezeli na gazie tez kiepsko chodzi. Mogl sie przegrzac i zatrzec.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2006 10:26:48 
Użytkownik

no na gazie pali super tylko po dotknieciu gazu gasnie czasami udaje go sie wkrecic a na benzynie jest odwrotnie nie pali i nie trzyma niskich obrotów ale wkreca sie ok, posprawdzam te czujiki moze to to ale ja osobiscie mysle ze to moze byc uszczelka pod głowicą

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2006 11:41:33 
Użytkownik

A masz olej w plynie chlodniczym? Albo dymi Ci na bialo i ubywa plynu? Jesli tak to uszczelka do wymiany. Jesli nie, to uszczelka powinna byc OK.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 03.wrz.2006 12:19:30 
Użytkownik

nie zauważyłem żeby ubywało płynu ale ostatnio zaczą troche dymić na biało to pewnie bedzie uszczelka

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2006 19:02:03 
Użytkownik

Przy przegrzaniu silnika są dwie możliwości:
1. uszczelniacze zaworowe (gumki dostają w zadek po przegraniu mam to w chwili obecnej),
2. Zapieczone lub popękane pierścienie.

Zmierz sobie kompreche, jak jest w porządku to uszczelniacze, ale z tego co piszesz postawiłbym na pierscionki a to nie miła sprawa - nie migała Ci kontrolka poziomu?

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2006 22:39:20 
Użytkownik

Podobna sytaucja w mojej B4. Szlag trafił czyjnik i zaczoł gotować. zapalił sie tylko czerowy kluczyk z flkami ( za wysoka temperatura ). pomogło po akcji, wymiana uszczelniaczy i prowadnic zaorowych , wydechowych. przestał kopcić. co do niskich obrotów na paliwie to sprawdz przepływomierz.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1