.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.sty.2025 15:01:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2004 19:42:01 
Użytkownik

Vanilla I napisał(a):
niestety vaga nie podłącze bo mi odcieli ścieżkę pamięci kompa jak montowali gaz :(
iskry nie skaczą poprzewodach bo wczoraj w nocy otwierałam klapę . czyli musze się dobrać do świec
trzymajcie za mnie kciuki

ta sciezka to zapewne zasilanie komputera ;)
czyli gazownicy przelaczyli 30 - tke na 15 -stke
..Czyli po kazdym wylaczeniu zaplonu ewentulane bledy i nastawy w kompie zostana skasowane i powroca do podstawowych , a raczej tak sie dzialo po jezdzie na gazie

co do nierownej pracy ... domyslam sie ze chodzi tu o motor AAH i zwykla instale gazowa (pobierznie przeczytalem ten watek ;) )
to osobiscie podejzewalbym rozwalony komin anty - wybuchowy, jesli takowy gazownicy zamontowali w kolektorze, jesli tak to zapewn umiescili go na spodzie tego wlasnie kolektora :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2004 20:31:48 
Klubowicz

KORU napisał(a):
Vanilla I a gdzie twoj maz ?, moze niech lepiej on obejrzy komore silnikowa lub jakis znajomy sasiad, a jak nie to do mechanika :D

Nie żartuj, jeszcze by padli na zawał jak my (prawie) na spocie :P :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2004 23:44:24 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
GrzesB napisał(a):
Nie żartuj, jeszcze by padli na zawał jak my (prawie) na spocie :P :peace:

To co tam w tej komorze silnikowej siedzi, ze zawalu mozna dostac ?
Przeciez to V6 tylko ;) no chyba ze tam niezly balagan jest. :P :D
No wracajac do tematu to silnik moze pracowac w trybie awaryjnym a te swiece to trzeba skontrolowac. Kolega mial jedna swiece niedokrecona, a na drugiej slabo byl kabel WN docisniety i mu nie palilo na 2 cylindry hehe. Auto nie mialo mocy a kultura pracy silnika jak w czolgu. Tu mozna gadac i gadac w koncu forum jest od tego. Ja bym sprawdzil po swojemu wszystko co sie da a jezeli dalej cos nie tak to do mechanika. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2004 09:11:30 
Użytkownik

To już wyjaśniam - świece wymienione na orginalne audioskie - :D uśmiecham się do pana z Auto VIva który potraktował mnie z pewnym pobłażaniem ale się udało . Przewowody też raczej nie - bo idą iskry . Za to coś się dzieje z 1 garem bo świeca dostaje iksre ale zaraz jest zalana - czyli nie ma dostępu powietrza . Jest podejrzenie że coś się tam zapchało . Ach bo jeszcze wyszło na to że obudowa filtra powietrza jest popękana czyli coś tam mógło wpaść :(
Ale skorzystam z rady Grzesia i wymienie przewody bo się okazało że jeden jakaś koszmarna "domoróbka" . Więc zadzwonie do gazowników

Koru - nie jestem mężatką :P dzieki temu przy naprawach auta nie jestem zdana na jeden autorytet :P . A w komorze silnika to jest bałagan i rzeźba - nie wiem kim był poprzedni właściciel ale płakac się chce :( jedno dopieszczone drugie spie.... niestety więcej tego drugiego

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1