.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 21:35:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2003 22:19:58 
Użytkownik

Spoxik, dzisiaj wlasnie pod siedzeniem i jeszcze sztywna wyprofilowana dykta znalazlem ten przekazniczek. Wszystko aldnie pieknie wyciagnalem go powachalem, bo to najlepszy sposob po czym go rozebralem. I sie okazalo ze nowka. Wlozylem do gniazda bez obudowy, wlaczylem zaplon i probuje go recznie zasterowac a wycieraczka ani drgnie.
Wiec zostawilem sprawe na dlugi weegend i bede grzebal. Zobaczymy co sie da zrobic.
A tak przy okazji mozecie podeslac mi na maila buddha@langusta.net schemacik elektryczny tej wiazki przewodow z przekaznikiem i tylna wycieraka. Dzieki za odpowiedz.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2003 17:19:37 
Użytkownik

Chlopaki poradzcie. Doszedlem do gniazda przekaznika pod siedzeniem pasazera z tylu. Sprawdzielm kabelki i znalazlem brazowy, czerwono niebieski, czerwono pomaranczowy i zielono bialy. Zielono bialy i brazowy ida do spryskiwacza tylnej szyby, przechodza przez prekaznik i tu doszedlem ze zielono bialy daje sygnal z przelacznika przy kierownicy na uruchomienie wycieraczki. Natomiast czerwono niebieski idzie od skrznki bezpiecznikowej do przekaznika i z rego samego pina do silniczka wycieraczki. Z przekaznika wychodzi czerwono pomaranczowy i idzie tez na silniczek wycieraczki.
Nie moge jedenj rzeczy zrozumiec. Po zalaczeniu stacyjki na czerwono niebieskim powinno sie pojawic napiecie a jego nie ma, natomiast sprawdzajac w skrzynce bezpiecznikowej z masa w skrzynce daje napiecie 10,5 V. Co moze byc niby masa jest polaczona ze wszystkimi punktami karoseri w samochodzie a nie daje napiecia na silniczq.
W tym momencie wysiadam.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2005 09:19:47 
Użytkownik

Mam podobny problem. Silnik jest ok, po ręcznym sterowaniu przekaźnika okazało się że silnik jest ok i wycieraczka działa. Tak więc napięcie stałe jest. Wychodzi na to,że nie ma napięcia sterującego od przełącznika wycieraczek. Kolega wyżej pisał, że sygnał sterowania wycieraczki idzie z biało-zielonego. Czy ktoś mógłby uprzejmie napisać kiedy tylnia wycieraczka się załącza - są trzy stopnie prędkości,przy którym wycieraczka tylnia zaczyna pracować, czy tylni spryskiwacz działa równocześnie z przednim? A może ktoś zna na czym polega różnica w przełączniku wycieraczek między sedanem a avantem? U mnie jest gniazdo typu męskiego przy kierownicy i wystaje z niego 8 lśniących okrągłych bolców, jednak kiedy patrzę to do dziurki od biało-zielonego nie wchodzi żaden bolec, czy tak ma być? Może ktoś dysponuje schematem? Muszę wiedzieć czy ktoś z poprzedników nie wpierniczył czasem przełącznika od sedana. Z moich amatorskich umiejętności dedukuję, że przerwa może być jedynie na biało-zielonym ale nie zdążyłem wczoraj tego sprawdzić. Może mam też coś nie tak przy samych przełącznikach. Proszę o wskazówki i rady. Muszę to naprawić bo szlag mnie trafia jak coś co powinno działać nie działa, ale się nagadałem.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1