.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.cze.2025 14:16:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2005 11:01:22 
Użytkownik

ja sprawdzałem wczoraj u siebie ale żadnych czujników nie widze - jak one wyglądają? - no i nie działają kolega zamknął mnie w aucie ale alarmu nie udało mi się wywołac, może rzeczywiście działa tylko wtedy kiedy otworzą się drzwi "bez pomocy kluczyka"?

ponizej tłumaczenie z instrukcji A6 avant

Urządzenie alarmujące ma za zadanie uniemożliwić próby włamania czy też kradzieży pojazdu. Urządzenie emituje sygnały dźwiękowe gdy dochodzi do wtargnięcia.
Przy zamkniętym pojeździe nadzorowane są następujące obszary zabezpieczenia:
Silnik
Bagażnik
Drzwi
Radio
Wnętrze samochodu
Alarm włączany jest automatycznie przy zamykaniu pojazdu od strony kierowcy, pasażera (z przodu) lub klapy bagażnika przy pomocy klucza lub pilota na podczerwień i wyłącza się ponownie przy otwieraniu pojazdu. Około 30 sekund po zamknięciu pojazdu urządzenie alarmujące uaktywnia się (?) (dosł.: „zaostrza się”).

Właściwe zamknięcie maski samochodu i klapy bagażnika sygnalizuje krótki dźwięk klaksonu przy zamykaniu.

Jeśli sygnał się nie pojawi, należy sprawdzić drzwi i klapy i ewentualnie zamknąć je. Sygnał pojawi się dopiero wówczas, jeśli drzwi i klapy będą prawidłowo zamknięte a alarm uaktywniony.

Ażeby upewnić się co do prawidłowego działania alarmu, należy przed odejściem od samochodu sprawdzić, czy wszystkie zamki, szyby i szyberdach są zamknięte.

Wskazówka
Jeśli samochód zostanie zamknięty od strony klapy bagażnika, a drzwi kierowcy pozostaną otwarte, alarm nie uaktywni się. W tym przypadku alarm zostanie uaktywniony dopiero po zamknięciu drzwi kierowcy.

Dioda
Po zamknięciu pojazdu dioda miga w włączniku świateł przeciwmgielnych przez ok. 30 sekund najpierw szybko i później powoli. To potwierdza, iż urządzenie alarmujące działa w obrębie wnętrza pojazdu. Jeśli po zamknięciu pojazdu dioda nie mruga, tylko świeci ciągłym światłem przez ok. 30 sekund, to zabezpieczenie wnętrza pojazdu jest uszkodzone.

Wyłączanie zabezpieczenia wewnątrz pojazdu
Zabezpieczenie wnętrza pojazdu powinno być wyłączane przed każdym zamknięciem, jeśli istnieje obawa, iż alarm mógłby zostać uruchomiony przez zwierzęta czy też ruchome przedmioty pozostawione w środku pojazdu.

*Wcisnąć zamek przy drzwiach. Dioda w okienku/przy włączniku na około 3 sekundy … wyłączona(?)

*Zamykanie pojazdu

Szybkie miganie diody zabezpieczenia wewnątrz pojazdu ustaje. Około 30 sekund po zamknięciu, dioda zaczyna migać powoli.

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2005 16:29:27 
Klubowicz

NemeretH napisał(a):
piotr napisał(a):
Przycisk wyłączający czujki ruchowe jest na środkowym słupku, po stronie kierowcy, jakieś 30-40 cm nad podłogą.

Czujki tuchu są cztery i też sąumieszczone na środkowych słupkach na wysokości około 40 cm od podłogi jedna w przód pojazdu, jedna w tył.

A to ci!
A co z instrukcja PL do Avanta C4? Jezeli zdobedziesz to podziel sie :D

Jakoś moje drogi rzadko krzyżują się z ASO Audi więc póki co nie widze szans na instrukcje w PL. Chyba że ktos inny się postara?

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2005 16:34:13 
Klubowicz

rk07554 napisał(a):
ja sprawdzałem wczoraj u siebie ale żadnych czujników nie widze - jak one wyglądają? - no i nie działają kolega zamknął mnie w aucie ale alarmu nie udało mi się wywołac, może rzeczywiście działa tylko wtedy kiedy otworzą się drzwi "bez pomocy kluczyka"?

ponizej tłumaczenie z instrukcji A6 avant

Urządzenie alarmujące ma za zadanie uniemożliwić próby włamania czy też kradzieży pojazdu. Urządzenie emituje sygnały dźwiękowe gdy dochodzi do wtargnięcia.
Przy zamkniętym pojeździe nadzorowane są następujące obszary zabezpieczenia:
Silnik
Bagażnik
Drzwi
Radio
Wnętrze samochodu
Alarm włączany jest automatycznie przy zamykaniu pojazdu od strony kierowcy, pasażera (z przodu) lub klapy bagażnika przy pomocy klucza lub pilota na podczerwień i wyłącza się ponownie przy otwieraniu pojazdu. Około 30 sekund po zamknięciu pojazdu urządzenie alarmujące uaktywnia się (?) (dosł.: „zaostrza się”).

Właściwe zamknięcie maski samochodu i klapy bagażnika sygnalizuje krótki dźwięk klaksonu przy zamykaniu.

Jeśli sygnał się nie pojawi, należy sprawdzić drzwi i klapy i ewentualnie zamknąć je. Sygnał pojawi się dopiero wówczas, jeśli drzwi i klapy będą prawidłowo zamknięte a alarm uaktywniony.

Ażeby upewnić się co do prawidłowego działania alarmu, należy przed odejściem od samochodu sprawdzić, czy wszystkie zamki, szyby i szyberdach są zamknięte.

Wskazówka
Jeśli samochód zostanie zamknięty od strony klapy bagażnika, a drzwi kierowcy pozostaną otwarte, alarm nie uaktywni się. W tym przypadku alarm zostanie uaktywniony dopiero po zamknięciu drzwi kierowcy.

Dioda
Po zamknięciu pojazdu dioda miga w włączniku świateł przeciwmgielnych przez ok. 30 sekund najpierw szybko i później powoli. To potwierdza, iż urządzenie alarmujące działa w obrębie wnętrza pojazdu. Jeśli po zamknięciu pojazdu dioda nie mruga, tylko świeci ciągłym światłem przez ok. 30 sekund, to zabezpieczenie wnętrza pojazdu jest uszkodzone.

Wyłączanie zabezpieczenia wewnątrz pojazdu
Zabezpieczenie wnętrza pojazdu powinno być wyłączane przed każdym zamknięciem, jeśli istnieje obawa, iż alarm mógłby zostać uruchomiony przez zwierzęta czy też ruchome przedmioty pozostawione w środku pojazdu.

*Wcisnąć zamek przy drzwiach. Dioda w okienku/przy włączniku na około 3 sekundy … wyłączona(?)

*Zamykanie pojazdu

Szybkie miganie diody zabezpieczenia wewnątrz pojazdu ustaje. Około 30 sekund po zamknięciu, dioda zaczyna migać powoli.

Instrukcja mówi prawdę :)

Czujniki ruchowe są w słupkach, za małymi kratkami.

Jak zamykasz auto to odzywa się syrenka w tylnym lewym błotniku?

PRIV: W wolnej chwili napiszę ci jakie kabelki i gdzie idą (na priv)

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2005 23:02:39 
Użytkownik

Czy ktos podlaczal sterownik lub jakas inna centralke do istniejacego alarmu w celu zamykania z pilota?

Audi A4 1.8 ADR 1995 Right Hand Drive 10.2006 -> 02.2008
Audi A4 1.9 Tdi Avant AFN 1998 Right Hand Drive 02.2008 -> 04.2011
Audi A6 2.0 Tdi Avant BRE 2007 Right Hand Drive 04.2011 ->

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2005 15:55:56 
Klubowicz

bobby25 napisał(a):
Czy ktos podlaczal sterownik lub jakas inna centralke do istniejacego alarmu w celu zamykania z pilota?

Tak, ja :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2005 17:43:02 
Klubowicz

w salonie AUDI "rowinski i wajdemajer" pod Piasecznem kolo wawy poinformowano mnie ze moge zapomniec o instrukcji po polsku do tego modelu bo to juz stara konstrukcja... itd. Jeżeli znajdziecie jakis namiar gdzie takowa maja to poprosze rownież, bo "niemca" ni cholery nie rozumiem.. (moze byc i od avanta)

Co do alarmu to przy zamykaniu z kluczyak nie mam zadnego dzwieku, czujek ruch u tez nie znalazlem, ale gdy otworze "patantem" pokrywe silnika przy zamknietym autku to przez 30 sek tak skubana halasuje ze leb peka ale kierunki nie migaja.

3. S4 B5 AZB 440/580
4. Octavia 1 ALH by Spanky 180/420

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2005 09:45:40 
Użytkownik

kubus5429 napisał(a):
w salonie AUDI "rowinski i wajdemajer" pod Piasecznem kolo wawy poinformowano mnie ze moge zapomniec o instrukcji po polsku do tego modelu bo to juz stara konstrukcja... itd. Jeżeli znajdziecie jakis namiar gdzie takowa maja to poprosze rownież, bo "niemca" ni cholery nie rozumiem.. (moze byc i od avanta)

bzdur ci nagadali, chociaz istotnie dostepna jest tylko instrukcja do A6/c4 i to tylko w awancie.

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 12.cze.2005 09:52:25 przez Pablos, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2005 09:49:09 
Klubowicz

no to ich za genitalia powiesze w poniedzialek!! Pojedziemy i zrobimy mala "avant"urkę :-]
Dzieki za odpowiedz.

3. S4 B5 AZB 440/580
4. Octavia 1 ALH by Spanky 180/420

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2005 22:21:43 
Użytkownik

kubus5429 napisał(a):
no to ich za genitalia powiesze w poniedzialek!! Pojedziemy i zrobimy mala "avant"urkę :-]
Dzieki za odpowiedz.

powiedz ze moga dwie zamowic ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1