.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.cze.2025 17:12:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2004 18:27:35 
Użytkownik

Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałem że interefs MAX232 z obd2.pl chodzą dobrze
Z tym że są bez obudowy. Jeszcze się nie dogrzebałemc zy z viaken.pl nie sprawiają kłopotów.
Są już obudowane i nawet taniej.
A Ty skąd OPTO nabyłeś jeśli można spytać
Pozdrawiam
Darek P

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2004 20:58:43 
Użytkownik

Jabyście coś mieli do C4 2.3 AAR to też chętnie zobaczę. Tam jest OBD1 i ponoć jest z tym problem.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2004 23:03:45 
Użytkownik

Darp napisał(a):
Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałem że interefs MAX232 z obd2.pl chodzą dobrze
Z tym że są bez obudowy. Jeszcze się nie dogrzebałemc zy z viaken.pl nie sprawiają kłopotów.
Są już obudowane i nawet taniej.
A Ty skąd OPTO nabyłeś jeśli można spytać
Pozdrawiam
Darek P

Pewnie że można spytać, od tego jest to forum i my wszyscy.
Opto zakupiłem ze stony obd, natomiast dzisia doszedł do mnie zamówiny max232 ze strony viaken.
Pierwsze uwagi to to że czuję się cześciowo oszukany bo miał być w orginalnym złączu obdII a przysłano mi w polskim dziadostwie. Natomiast podłaczałem dzisiaj tego Golfa IV i cała diagnostyka poszła pięknie, nawet pokuszę się o stwierdzenie ze lepiej niż na opto. Ale niestety w mojej B-4 nie rusza ECU silnika i cały czas jestem niepocieszony.
Czeka na inny interface który ma mi człowiek podesłać na próbę jako ten który będzie gadał z ECU Helli. Zobaczymy jak go będę miał jak będzie.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2004 11:38:36 
Klubowicz

Hmmm..., ja mam opto i współpracuje z ecu helli bez problemów. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2004 19:18:36 
Użytkownik

...a gdzie nabyłeś?
Sory za te spamy powyżej ale to ale to niezamierzone.

Jako ciekawostka odpowiedz z viaken na moje pytanie
Treść wiadomości:
Jaka mam gwarancje ze te interfejsy max 232 od Was dzialaja poprawnie. Rozne urzadzenia sprawiaja klopoty. Nadmienie ze interesuje mnie wspolpraca poprzez laptopa z OBD1 audi c4
Pozdrawiam
Darek P

Viaken:
Witam
Przepraszam bardzo, ale odpowiadamy tylko na poważne pytania.
Pozdrawiam

Cóż, może to i nieduże pieniądze ale zawsze warto zaciągnąć info przed zakupem.
Pozdrawiam

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2004 19:35:09 
Użytkownik

...Karli czekamy na info o tym drugim interfejsie

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2004 21:50:10 
Użytkownik

Ten "Viaken" coraz bardziej mi podpada. :< Tez wyslalem im maila z zapytaniem o koszty i sposob transportu lub wysylki i oto co otrzymalem:

Witam
Zapraszam do sklepu na viaken.pl, tam jest wszystko opisane.
Pozdrawiam

W sklepie trzeba wejsc dosc gleboko w zamowienie aby uzyskac takie informacje, pozatym napisali tyle a nie mogli napisac np:

przesylka 4pln, czas realizacji 4dni robocze.

Czy to tak duzo?

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2004 23:16:19 
Użytkownik

jajek2 napisał(a):
Hmmm..., ja mam opto i współpracuje z ecu helli bez problemów. :peace:

Jajek2, koniecznie napisz gdzie kupiłeś interfejs o którym mówisz.Natomiast, Darp, nie dostałem jeszcze tego drugiego interfejsu, cały czas czekam, a więc i Ty jeszcze chwilę się wstrzymaj.
Co do viakena, to nie oceniajcie ich tak surowo, bo podchodzą poważnie do klienta.

Oto jest e-mail z zapytaniem od Karol
Witam,
powiem szczerze ze dziś otrzymałem zamówiony interface max232 i w pewnym
stopniu czuję się oszukany. Chodzi mi mianowicie o fakt że interface miał
być z orginalym, dobrym jakościowo złączem odb2, a tu otrzymałem ze złączem
miernej jakości produkcji polskiej. Właśnie ze względu na to że interface
miał być z orginalym złączem, zdecydowałem się na zakup właśnie od Was tego
interfejsu. Druga sprawa to jakość montażu Waszego produktu, płytka wewnątrz w zaden sposób nie była umocowana w obudowie i latała jak .......... co w dalszym czasie eksploatacji według mnie grozić może jej uszkodzeniem.
Jeżeli podchodzicie poważnie do klienta, a tak wnioskowałem przeglodajc Was
portal internetowy, to proszę o kilka słow wyjaśnienia.

Odpowiedz od viaken.

Witam
Jeżeli nie jest Pan zadowalony z jakości interfejsu (mogę zagwarantować, że jest najlepiej wykonany z dostępnych w Polsce)
Proszę go odesłać, zwrócimy pieniądze z wszelkimi kosztami.
Pozdrawiam
-----Original Message-----
From: Karol [mailto:karol.bartoszek@dieseltruck.pl]
Sent: Wednesday, January 14, 2004 12:48 AM
To: biuro@viaken.pl
Subject: Viaken Zapytanie
A więc nie jest tak żle.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2004 10:43:31 
Klubowicz

Ja wykonałem go sam :580: , dane z tej strony: http://www.planetfall.com/~jeff/obdii/
Mam trzy osobne transoptory (nie było w jedne obudowie, ale to nic nie zmienia i wszystko pasuje w podstawce. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2004 11:24:23 
Użytkownik

Karli jeśli da się w prosty sposób otworzyć tą obudowę fejsu z viakem to może po prostu złapać silikonem płytkę w dwóch miejscach i nie będzie latała. Chyba że zależy Ci na tym złączu OBD2. Ja jak bede kupował to bez bo i tak w moim aucie mam OBD1. PS (jak długo czekałeś na fejs i ile przesyłka z viaken)
Nadal nie znam opinii o tych fejsach tzw mikroprocesorowych tak małych że mieszczą się w obudowie DB25 a nawet ostatnio na allegro widziałem w DB9.
To ciekawe.
Pozdrawiam

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2004 21:08:14 
Użytkownik

witam mam właśnie fejsik z viakena i jestem zadowolony swoją 2.8 v6 Q sprawdziłem na silnik i klimę a zresztą nie chodzi i nie wiem czemu ale za to wv passata przejrzałem od deski do deski98r i usuneliśmu masę błędów
ogolnie polecam tylko (koszt ok 60 zł) tylko że nie z każdym programem chodi i nie chce się łączyć z BMW jak koledzy z viakena opisali że się łączy ale za te pieniądze dla siebie do zabawy to się opłaca
aaaaaa a może z was ma ktoś jakiś nowy program do diagnostyki typy vw tool czy vag com cay też vag?

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2004 00:06:14 
Użytkownik

Darp napisał(a):
Karli jeśli da się w prosty sposób otworzyć tą obudowę fejsu z viakem to może po prostu złapać silikonem płytkę w dwóch miejscach i nie będzie latała. Chyba że zależy Ci na tym złączu OBD2. Ja jak bede kupował to bez bo i tak w moim aucie mam OBD1. PS (jak długo czekałeś na fejs i ile przesyłka z viaken)

Z umocowaniem płytki nie było najmiejszego problemu, ponieważ całe złącze odb2 jest rozkręcane. Płytkę podkleiłem na masę elastyczną i jest OK.
Na złączu odb2 zależy mi bo mam do diagnozy również nowsze pojazdy z tym właśnie złaczem.
Ja proponował bym Ci kupuć również za złączem odb2 i zrobić sobie przejściówke na odb1. Jak kupisz gołą płytkę będziesz musiał kombinować żeby stworzyć do niej jakąś szczelna obudowę, a tak problem z głowy i zawsze podpiąć można pojazdy z odb2.
Co do czasu oczekiwania na przesyłkę to do 7dni, koszty tak jak piszą około 9 zeta.
Co do viakena to jestem miło zaskoczony, a to odpowiedz na moje zarzuty co do zakupionego interfejsu.:
Witam
Wszytskie interfejsy naprawdę są dokładnie takie jak na stronie. Innych nigdy nie sprzedawaliśmy, w tym kraju dostępny jest tylko jedej rodzaj wtyczek właśnie te nasze, pomijając samoróbki i dlatego nazywamy je oryginalnymi, choć przyznaję rację, że wtyczki przy diagnoskopach są produkcji delphi i pewnie stąd nieporozumienie. Jeżeli chodzi o mocowanie płytki to z założenia ma być niezamocowana, ale pod wpływem Pana maila, chyba faktycznie zaczniemy je przyklejać bo to żadem problem, a faktycznie to że "tłucze' się w środku może sprawiać złe wrażenie.
Dziękuję za cenne uwagi i pozdrawiam
Viaken.pl

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2004 17:27:15 
Użytkownik

Masz rację Karli ja też w końcu dostałem wyczerpującej treści i rzeczowy mail z viaken
Kupuję niedługo jak znajdę chwilę czasu na przyjemności. Teraz mam egzaminy na uczelni.
Ja kupię jednak bez wtyczki OBD2 bo i tak nie będzie mi potrzebna ( a jak ktoś ze znajomków będzie chciał się podpiąć to jest schemat złącza )
Ja mam OBD1 a sam fejs jest obudowany tak samo wiec ....
Karli a których programów używasz? Dosowych czy Vag Coma?
Pozdrawiam

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2004 17:34:59 
Użytkownik

Masz rację Karli ja też w końcu dostałem wyczerpującej treści i rzeczowy mail z viaken
Kupuję niedługo jak znajdę chwilę czasu na przyjemności. Teraz mam egzaminy na uczelni.
Ja kupię jednak bez wtyczki OBD2 bo i tak nie będzie mi potrzebna ( a jak ktoś ze znajomków będzie chciał się podpiąć to jest schemat złącza )
Ja mam OBD1 a sam fejs jest obudowany tak samo wiec ....
Pozdrawiam

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2004 02:16:53 
Użytkownik

Darp napisał(a):
Pozdrawiam

Ja używam windowsowego Vag-coma w wersji angielskiej bo polska 0.81 zawiera błędy i podczas odczytu diagnozy wyskakują jakieś smieszne robaczki. W wersji angielskiej wszystko idzie bez problemu tym bardziej że angielski wolę od niemieckiego który jest w wersji VAG29 pod dosem.
Jak chcesz to prześlij mi numer seryjny programu VAGcom3031 w wersji angielskiej to podam ci hasło atywacji.
Pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2004 09:59:07 
Użytkownik

Koledzy powiedzcie kto z Was diagnozowal silniczek 2.0 ABK z 93 roku i jakim interfejsem. Chcem sobie kupic z Viakena na Opto i nie wiem czy bedzie wszystko chodzilo?

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2004 16:37:30 
Użytkownik

Karli
Jak już przyjedzie mój interfejs zagadam do Ciebie:-)
Pozdrawiam

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2004 15:56:51 
Użytkownik

Buddha napisał(a):
Koledzy powiedzcie kto z Was diagnozowal silniczek 2.0 ABK z 93 roku i jakim interfejsem. Chcem sobie kupic z Viakena na Opto i nie wiem czy bedzie wszystko chodzilo?

Kup na maxie, ja mama opto i maxa i na opto wieszał mi się program diagnostyczny a maxie idzie jak burza.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2004 19:21:43 
Użytkownik

Jezeli bedzie taka potrzeba i bedzie kilku chetnych to moze (ja albo ktos inny) przywieze oba interfejsy do Bydzi. Ale laptopa nie bede bral.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2004 19:55:25 
Użytkownik

MariuszD napisał(a):
Jezeli bedzie taka potrzeba i bedzie kilku chetnych to moze (ja albo ktos inny) przywieze oba interfejsy do Bydzi. Ale laptopa nie bede bral.

Ja mam laptopa wprawdzie pozyczonego i dwa interfejsy opto i maxa, ale nie wiem czy uda mi sie przyjechać do Bydgoszczy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1