Bilu napisał(a):
tani jak barszcz
popularnosc (i niska cena) w niemczech takiego rozwiazania polega chyba glownie z powodu podatku ktory uzalezniony jest od mocy auta
dokladnie tam placi sie za moc, mam wójka w niemczech i mi to wyjaśnił że tam chip jest dość powszechny !! bo każy kupuje słabsze autko a chipując ma mocniejsze!!
co do testu tego chipa przezemnie to:
- chcialem sprawdzić prędkość max, a że miałem gdzie bo jechałem do gdańska to wpadłem na opbwodnice. ale nie przedłużając, wcisnołem pedał w podłege autko zaczeło się rozpędzać ale przy 170km/h koniec!! Co bardzo mnie zdziwiło, odpuściłem do 120km/h i znowusz podłoga. wkręcił się bez problemu na 195km/h!! w związku z tym że byl ruch na drodze musiałem często hamować, lecz przy kolejnych rozpędzaniach bariera już się nie pojawiła wszystko jest ok!! Ktoś mi kiedyś mówił że czasem tak jest przy pierwszych próbach -ale częściej to się zdarza przy chipie dla benzyniaków-teraz miałem okazje sam sprawdzić!!
-co do tych prób to zrobilem 100km i mogę po stanie w baku (co tydzień robie pare razy tą samą trase, tankuje za tyle samo i wiem ile powinno spać w stanie paliwa) że spalanie nie wzrosło !!!! mimo iż jak pisałem na obwodnicy było 195km/h!!
wnioski:
spalanie - na tym samym poziomie (ale cały czas w fazie testu)
elastyczność - wielki plus
prędkość max - bez zmian (ale w szybszym czasie)
co do mnie to właśnie tego chciałem !! Moje wrażenia z 1z 90KM to brak przyśpieszeń i mała elastyczność. Przy wyprzedzaniu silnik pracował jakby chciał a niemógł (kto ma 1z to chyba wie) !! teraz nie trzeba tyle wajchować, nie objeżdzają mnie inne autka !! co do samej jazdy i chipa - nie kupiłem jego poto żeby autko mi jeżdziło ponad 200 tylko poto żeby na drodze można było spokojnie wyprzedzać.
pozdrawiam