Spoiler tylny niestety gumiak. Nowsze roczniki miały twardy. Przód nie nadaje się do pokazania wogóle. Wszystkie blachy ida na złom. Atrapa połamana W tej akurat sesji nie był nawet cykany bo szkoda nerwów. Wnętrze jest brązowe i bardzo nieładne. Częściowo rozebrane. Fotele są od Coupe ale z tylu bez zagłówków zespolonych jeszcze. Ładna jest podsufitka, ale z żalem pozbęde się szyberdachu i podsufitka bedzie nie na temat. Może uda się go zreanimować, ale to chyba tylko w wypadku wymiany przedniej części dachu.
Auto do zupełnego oryginału doprowadzone nie będzie. Z założenia będzie wyposażone w silnik 2,2 turbo 10V. Z wyglądu zewnętrznego jedyna zmiana do serii to będzie grill z nowszego modelu, bo pozwala lepiej wykorzystać miejsce pod nim na rury do intercoolera. ALe koncepcja może ulec zmianie. I raczej nie będzie listew ozdobnych na progach. Od dawna ich nie bylo i wszystkie otwory na zatrzaski sa skorodowane. Ogólnie progi są ok i chyba raczej otwory będa zaspawane. Wąskie zderzaki chcialbym żeby zostały. Może nawet krótkie lampy z kierunkami. Są moim zdaniem brzydsze, ale zależy mi na oryginalności z zewnątrz i na zaskoczeniu ewentualnego przeciwnika.
Wnętrze to jeszcze wielka niewiadoma. Mam dwie koncepcje. Ale żadna nie obejmuje raczej oryginalnej deski. Brąz jest okropny i kilku defektów deski raczej nie dam rady zamaskować. Fotele obowiązkowo kubełkowe lub Recaro składane. Auto jest zaplanowane do przyjemności a nie jako eksponat wystawowy. Dlatego jest raczej pewne, ze zagości we wnętrzu klatka. Z tyłu rozkładana. Wnetrze, tzn tylna kanapa, wykładzina i boczki zostaną. Wydmuszki nie chcę. Być może wnetrze będzie od nowzego modelu. Ale to tylko z tego powodu, ze ciężko dostać to stare w ładnym stanie i czarne. Podoba mi się skromny licznik ze starej wersji.
Zawieszenie napewno niskie Ja nie potrafię jeździć na serii

Być może uda mi się w zawieszeniu chociaż częściowo zastosować poliuretan. Hamulce będa zmienione napewno. Felgi najpradopodobniej Ronala wieloramienne ale z rantem. Napewno w kolorze białym. I to będzie jedyny akcent sportowy z zewnątrz. Wydech postaram się zbliżony do seryjnej dwururki. Żadnych tuningów zewnętrznych w stylu wlotów i dupereli nawieszanych.
Bardzo podoba mi się linia boczna teg auta z seryjnym spoilerem przednim i tylną dokładką która mam. I wąskie zderzaki...
Ależ się rozpisałem...