maciek100 napisał(a):
Witam
Od miesiąca poruszam się granatowym Avantem (przyjechał zza zachodniej granicy) i siedzi w nim kilka usterek, które chciałbym usunąć.
1. Słabo odbiera radio (uciekają fale), ale tj. było już omawiane na forum spojrzę na wzmacniacz antenowy pod światłem w bagażniku, może tam coś nie gra - PYTANIE jak takie cacko się sprawdza czy chodzi poprawnie??
2. Nie mam ogrzewania tylnej szyby, sprawdziłem bezpiecznik jest ok; sprawdziłem również przewody w tylnej klapie - tam żaden z przewodów nie rozlutował się, ale prąd do nich nie dochodzi, naciskając przycisk od ogrzewania tylnej szyby podświetla się trójkąt i słychać "tyknięcie" najprawdopodobniej przekaźnika - GDZIE TERAZ SZUKAĆ PRZYCZYNY??? czy mogło się coś przepalić w samym przycisku???
3. DLA MNIE DZIWNY PROBLEM, KTÓRY POJAWIŁ SIĘ NIEDAWNO, rozpędzając Avancika do ok. 120km/h jadąc na IV biegu przy ok 3000obr. coś się dzieje, gdzyż w tym momencie coś jakby odcinało mi moc - po prostu znika power naciskam pedał do spodu a autko jedzie 120km/h i więcej nie chce, włączam mu V bieg to dojeżdza do 135km/h i robi się to samo ( w Niemczech jeździł bez zarzutu nawet 190km/h), trochę to dziwne dla mnie bo paliwko leję sprawdzone, a wszystkie filtry (paliwa, oleju i powietrza) zostały wymienione miesiąc temu, czy ktoś spotkał się z takimi dziwnymi objawami??? jak to sprawdzić?? czy muszę jechać na komputer do ASO??
Pozdrawiam
ad 1. Co do radia ... mam to samo ... kupilem na Wolumenie wzmacniacz antenowy do radia samochodowego za 30 zeta i jest ok....
ad 2. Mam to samo juz od roku i nie weim gdzie lezy przyczyna ..... jak znajdziesz rozwiazanie to daj znac...
ad 3. bylo o tym problemie dosyc sporo na forum... opcja SZUKAJ....
gratuluje dobrego wyboru ....