.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.sty.2025 14:43:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Elektronika obrotomierza B4 1,9 TDI 1992
PostNapisane: 04.gru.2004 06:45:29 
Użytkownik

Jak pisałem wcześniej mam kłopot z kontrolką ciśnienia oleju, a raczej
z elektroniką i czujnikiem wysokiego ciśnienia, z moich obserwacji wynika że w punkcie T4/4 dociera sygnał z czujnika F1. Układ elektroniczny składa się z rezystora 1k podpiętego +12V i w/w czujnika, pomiędzy nimi jest wpięty rezystor 100k ??? a drugim końcem połączony do układu scalonego.
Napięcie zmienia się w punkcie rezystor 1k, czujnik, to niestety od strony układu scalonego wynosi kilka mV i prawdopodobnie kostka jest walnięta :(
Muszę jeszcze dokładniej sprawdzić, ale mam pytanie jeśli przegram walkę :-) licznik kontra ja i będę musiał kupić elektronikę w/w zegarków gdzie można ja tanio kupić ??? Ciekawa sprawa pomyliłem się przypinając wyprowadzenie ukł. scal. Do masy idącego przez rezystor od punktu T14/3 i wszystko zaczęło pięknie działać ??? Jednak zwarcie do masy T14/3 powoduje brak wskazań obrotomierza :-(
http://www.isham-research.com/quattro/w ... erse_3.jpg

Mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2004 18:57:48 
Użytkownik

pytanie gdzie kupic w/w zegarki ??? lub elektronike ???

Mariusz

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1