.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 15:02:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jaki centralny?
PostNapisane: 07.gru.2004 12:37:31 
Użytkownik

chcialbym zalozyc centralny zamek z alarmem do B4 sedan. powiedzcie mi czy te z allegro beda dobre? frodo,legendford.
http://allegro.pl/show_item.php?item=35867696
http://allegro.pl/show_item.php?item=35945320
i jesli brac,to z jakimis dodatkowymi czujnikami? dzieki za jakiekolwiek opinie

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2004 13:27:28 
Użytkownik

Witaj ja mam założony Frodo i jak narazie nie sprawia zadnych problemów, mysle ze za te pieniądze to jest OK, tego drugiego nie znam

Tytuł: Re: jaki centralny?
PostNapisane: 07.gru.2004 13:58:58 
Użytkownik

albert80 napisał(a):
chcialbym zalozyc centralny zamek z alarmem do B4 sedan. powiedzcie mi czy te z allegro beda dobre? frodo,legendford.
http://allegro.pl/show_item.php?item=35867696
http://allegro.pl/show_item.php?item=35945320
i jesli brac,to z jakimis dodatkowymi czujnikami? dzieki za jakiekolwiek opinie

Rozumiem ze centralny juz masz, chcialbys zeby dzialal z pilota alarmu - zaden problem musisz dokupic modul sterujacy centralnym pneumatycznym zamkiem. Ja za taki modul dalem z tego co pamietam 50 zl, zwroc tylko uwage zeby podawal odpowiednio dlugi impuls sterujacy do pompki zamka. Kazdy gosc zakladajacy alarmy powinien wiedziec o co chodzi
Co do czujnikow to zalezy jaka masz koncepcje zabezpieczenia auta i ile chcesz na to wydac. Wstrzasowki wyszly prawie z uzycia bo maja pewne wady (problem z ustawieniem czulosci), ktore powoduja ze czesto nie dzialaja jak powinny. Standardem sa ultradzwieki do zabezpieczenia wnetrza, mozesz tez pokusic sie o czujnik przechylu. Porozmawiaj z gosciem, ktory Ci to bedzie zakladal, na pewno cos zaproponuje i pomoże wybrac.
Polecam rowniez inne odciecia istotnych elementow. Bylo juz troche o tym na forum, poszukaj.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2004 14:44:06 
Użytkownik

nie mam ani centralnego,ani alarmu:( a jaka role pelni czujnik ultradzwiekowy? bo z tym czujnikiem i z czujnikiem wstrzasowym legendford kosztuje ok 40 zl drozej.

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2004 17:10:28 
Użytkownik

-o tych uniwersalnych centralnych zamkach slyszalem sporo negatywnych opinii, podobnie jak o uniwersalnych podnosnikach szyb - ja bym szukal centralnego do Audi
- alarmy obydwa sa ok (jak ja zakladalem to szukalem informacji na ich temat na sieci i raczej nikt nie narzeka)
- czujniki ultradzwiekowe (musza byc 2 - nadajnik i odbiornik) zabezpieczaja wnetrze samochodu, reaguja na zaklocenia fali ultradzwiekowej spowodowane jakimkolwiek ruchem w kabinie, montuje sie je na ogol na podszybiu lub na slupkach przednich
- czujnik wstrzasowy bym sobie darowal (tak zreszta zrobilem majac go na probe zalozonego w aucie) bo nie zabezpiecza calego auta rownomiernie - trzeba by bylo dac przynajmniej 4 czujniki

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2004 21:42:41 
Użytkownik

To prawda,co oryginał to oryginał.Aczkolwiek zamontowałem mojej Żonce w Golfie II siłowniki elektryczne i nie jest zle.A co do alarmu polecam SUPER FORTECĘ.Nieawaryjny i przyjemny do REZANIA.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1