.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 19:40:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Montaż lusterka i wyjęcie liści z kratki nawiewu.
PostNapisane: 16.gru.2004 09:58:18 
Użytkownik

Witam, w mojej niuni nie ma lusterka zewnętrznego prawego, nie ma śladów na istnienie tam takiego wynalazku dlatego musze wstawić bo jazda bez tego lusterka troche nadwyręża kręgi szyjne ;) szczególnie przy zmianie pasa i wyprzedzaniu.
Tak więc muszę sie jakoś za to zabrać i od czego zacząć rozbieranie tapicerki w drzwiach bo niechce czegoś połamać, tym bardziej jak słysze że większość jest mocowana na zatrzaskach (które jak sie ułamie to ku..a). Będę wdzięczny jak ktoś napisze w miare krok po kroku co jak rozebrać aby poszło to szybko i sprawnie. Oraz czy w drzwiach w których nie ma lustera moge spodziewać się że jednak będzie "profil" uchwyt do którego będzie można przykręcić lusterko? Czy musze wykombinować inny sposób przymocowania lusterka?

A druga sprawa jak wyjąć liście z kratki nawiewu bo przy wyższym stopniu dmuchawy brzęczą mi te liście (widać je przez kratke). czy jest jakiś prosty sposób wyjęcia kratek czy musze całą deske rozkręcać?

Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2004 16:30:44 
Użytkownik

jak to nie ma?? :)
powinno byc...rozkrec tapicerke i zobacz czy przypadkiem nie zaszpachlowal mocowan...tapicerka trzyma sie chyba na 3-4 srubkach,jedna z boku,druga pod klamka i sciagnij raczke od podnosszenie szyby...ja wykrecisz wszystke to chwyc tapicerke od dolu i pchaj ostroznie do goru,powinna zejsc...a dalej to juz musisz sam kombinowac :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2004 18:56:37 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Kratke nawiewu nelazy podwazyc plaskim srubokretem przy samym dole i na gorze kratki w okolicach srodka tak jak znajduje sie ta regulacyjna dysze powietrza gora dol. :D podwazac delikatnie na srodku kratki od dolu i gory. Ciezko to wytlumaczyc na Forum :) Liscie jeszcze znajdziesz w obudowie wentylatora jak otworzysz maske to pod szyba tam gdzie jest wycieraczka pasazera masz plastikowy pas. Odkrecasz go srubokretem i wyciagasz do siebie. Pod nim jest kratka od wentylatora gdzie zasysane jest powietrze do kabiny. Znajdziesz tam pelno lisci jeszcze. Powinien tam byc filtr przeciwpylkowy. Jezeli nie ma to nic sie nie stalo, ja tez nie mam Koszt filtra ok 40 zl. Wtedy juz zadne liscie sie nie dostana do kratek wentylacyjnych. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 08:59:26 
Użytkownik

leonizator napisał(a):
jak to nie ma?? :)
powinno byc...rozkrec tapicerke i zobacz czy przypadkiem nie zaszpachlowal mocowan...

Raczej nie bo u mechanika widziałem jeszcze jedno Audi 80 i też bez lusterka ;) a na forum dowiedziałem się że wyszła taka seria bez lusterek. Ale jak rozkręce to będę pewny.

Dzięki za pomoc

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1