.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.sty.2025 13:39:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zabezpieczenia przed kradzieża
PostNapisane: 30.gru.2004 15:38:37 
Użytkownik

czesc mam takie pytanie jak zabezpieczyc samochód przez kradzieża nie chodzi mi o alarm tylko jakies właczniki gdzieś pochowane czy cos takiego . chidzi mi o silnik Diesla dzieki. :?:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:40:51 
Klubowicz

Zrób sobie z 10 wyłączników, najlepiej pod siedzeniem kierowcy dla łatwego dostępu :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:43:11 
Użytkownik

pokombinuj sam :peace:

jak Ci napiszemy to na forum to już nie będzie to zabezpieczenie :peace:

Tytuł: Re: Zabezpieczenia przed kradzieża
PostNapisane: 30.gru.2004 15:43:25 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
jjacek18 napisał(a):
czesc mam takie pytanie jak zabezpieczyc samochód przez kradzieża nie chodzi mi o alarm tylko jakies właczniki gdzieś pochowane czy cos takiego . chidzi mi o silnik Diesla dzieki. :?:

Jeśli Niunia ma silnik wolnossący to zabezpieczyć go będzie niestety w miarę trudno. Pozostaje odcięcie dopływu paliwa (obchodzi się dziecinnie łatwo). Jeśli TDI, to najprościej zrobić odcięcie komputera.Bardzo skuteczna metoda. Opisz bliżej samochód i silnik.

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:48:38 
Klubowicz

To napisz mu jeszcze jaki kolor kabla ma przeciąć i jaki wyp wyłącznika zastosować... K...a - no nie róbcie z forum instrukcji pt. "Jak ukraść moje AUDI" - jak chcesz mu coś napisać to napisz na PW a nie na forum. Jak każda niunia będzie tak samo zabezpieczona to co to za zabezpieczenie?? Panowie... przestańcie już proszę... bo mnie zjada jak widzę takie kwiatki... Ja jakoś potrafiłem się dowiedzieć jak zabezpieczyć niunię... i szczęśliwie nie musiałem jeszcze sprawdzać skuteczności... ale po tego typu postach jakoś zaczynam mieć mieszane odczucia...

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:54:51 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
GrzesB napisał(a):
To napisz mu jeszcze jaki kolor kabla ma przeciąć i jaki wyp wyłącznika zastosować... K...a - no nie róbcie z forum instrukcji pt. "Jak ukraść moje AUDI" - jak chcesz mu coś napisać to napisz na PW a nie na forum. Jak każda niunia będzie tak samo zabezpieczona to co to za zabezpieczenie?? Panowie... przestańcie już proszę... bo mnie zjada jak widzę takie kwiatki... Ja jakoś potrafiłem się dowiedzieć jak zabezpieczyć niunię... i szczęśliwie nie musiałem jeszcze sprawdzać skuteczności... ale po tego typu postach jakoś zaczynam mieć mieszane odczucia...

Ja mu podpowiadam koncepcję a nie prowadzę za rączkę. Wystarczy że pomyśli a pójdzie juz mu duzo łatwiej. Czego się czepiasz ? To ze Ty sie dowiedziales na priva to twoja sprawa. Forum jest po to aby dzielic sie wiedza z innymi. Chyba ze tego nie rozumiesz ...
Szczesliwego Nowego Roku.

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:55:34 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):

widze że nareszcie ktoś sie ze mną zgadza :peace:

zróbcie podforum dla złodzieji pod nazwą najczęściej stosowane zabezpieczenia Audi z opisem technicznym :634:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 15:59:01 
Użytkownik

baskecior napisał(a):
Wystarczy że pomyśli a pójdzie juz mu duzo łatwiej.
Szczesliwego Nowego Roku.

...właśnie , druga odpowiedź była "pokombinuj"... :diabel:

Szcześliwego :D

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 16:01:57 
Klubowicz

baskecior napisał(a):
pomyśli a pójdzie juz mu duzo łatwiej. Czego się czepiasz ? To ze Ty sie dowiedziales na priva to twoja sprawa. Forum jest po to aby dzielic sie wiedza z innymi. Chyba ze tego nie rozumiesz ...

Nie tylko na priv, ale zadałem sobie trud i spojrzałem nawet w schematy jeśli chcesz wiedzieć :P

W archiwum forum też jest dużo ciekawych wskazówek.

A słyszałeś może, że WIEDZA W NIEPOWOŁANYCH RĘKACH MOŻE BYĆ BARDZO NIEBEZPIECZNA???? Mam nadzieje, że ani Ty ani Twoja niunia nie przekonacie się o tym...

Jako klubowicz z tak długim stażem chyba powinieneś wpaść na pomysł by odpowiedzieć gościowi na PW...a nie na forum. Takie moje zdanie - możesz się z nim nie zgodzić, ale nie chcę by któregoś dnia mi niunia odjechała, bo ktoś wpadł na pomysł i opisał zabezpieczenia swojej audiczki, które zupełnie przypadkowo były podobne do moich...

Szczęśliwego i taniego roku 2005 :D :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 16:54:21 
Użytkownik

Panowie nie kloccie sie bo wiedza na temat zabezpieczen nie jest jakas wiedza tajemna czlonkow tego forum. Czym tak naprawde rozni sie zabezpieczanie samochodow Audi od zabezpieczania BMW, Fordow, Citroenow i innych ? odcina sie te same obwody elektryczne, a gdzie one sa w kazdym aucie to zlodzieje znacznie lepiej wiedza od forumowiczow
Caly widz polega na zalozeniu kilku zabezpieczen i pochowaniu przyciskow / wylacznikow w roznych miejscach - to stwarza jakas ilosc kombinacji i jest szansa ze zlodziej nie zdazy ich wszystkich wyprobowac bo tak naprawde to przy odpowiedniej ilosci czasu kazde auto da sie ukrasc
Argumenty typu "ukradna mi auto bo opisaliscie podobne zabezpieczenia" to bzdura - setki albo tysiace samochodow sa zabezpieczone podobnie albo tak samo jak Twoj no bo ile tych rzeczy (tak logicznie) mozna w aucie zabezpieczyc ?
Nikt tu nie pisze zaloz sobie to i to, w tym i tym miejscu, a to ze ktos napisze ze mozna odciac komputer albo pompe paliwa to jest ujawnianie jakiejs tajemnicy ???
juz widze jak ci biedni zlodzieje z wypiekami na twarzy czytaja na tym forum jak sie kradnie Audi :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 17:58:55 
Klubowicz

Nie kłócimy się, tylko ustalamy stanowiska w sprawie opisywania zabezpieczeń na forum... (taką mam nadzieję). Sugob - zgadzam się po części z Tobą, ale pisanie o tym na forum uważam za głupotę (czasem nieumyślną :P ). Myślisz, że moja sugestia odnośnie PW była aż tak obraźliwa? Dla gościa, który napisał temat na forum jest raczej obojętne w jaki sposób dostanie swoją odpowiedź...

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 18:43:21 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Nie kłócimy się, tylko ustalamy stanowiska

to mile :D :peace:
GrzesB napisał(a):
Myślisz, że moja sugestia odnośnie PW była aż tak obraźliwa?

dla mnie nie, dla Baskeciora nie wiem, niech mowi sam za siebie
GrzesB napisał(a):
Dla gościa, który napisał temat na forum jest raczej obojętne w jaki sposób dostanie swoją odpowiedź...

ale dla innych uzytkownikow nie; to nie jest tablica ogloszen tylko forum, z ktorego wszyscy mamy czerpac korzysci (czyt. wiedze)

zauwaz ze np. w dziedzine zabezpieczen oprogramowania komputerowego juz od dawna stosuje sie polityke jawnosci, to pozwala na szybki ich rozwoj
duzo gorsza jest sytuacja, kiedy wiedze o zagrozeniach i sposobach zabezpieczen maja jednostki - wtedy wiekszosc nie wie przed czym i jak ma sie chronic i przypomina stado owieczek czekajacych na rzez ;)

pozdrawiam serdecznie i zycze udanego sylwestra i szczesliwego nowego roku

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 19:07:28 
Klubowicz

Dokładnie, w związku z tym dobrze by było, gdyby osoby którym próbowano ukraść niuńkę opowiedziały którędy i co zrobili złodzieje - wtedy było by to rozwojowe... a jeśli ktoś nie chce sam sobie poszukać rozwiązania to niech autko ostawi do fachowca - będzie bezpieczniej :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2004 23:01:41 
Użytkownik

Zgadzam się z wami zeby nie opisywać publicznie sposobów zabezpieczen, ale ogólne wskazówki czemu nie. Przecież złodziej z tego zyję i kradnąc samochód zna się na tym skoro zajmuje mu to 30 sekund. Ci ludzie znają wiązki elektryczne na pamięc i nie szukają waszych odcinek tylko pomijaja damy obwód i autko gada. Dlatego tego typu zabezpieczenia sa dla małolatów którzy szkolą się dopiero w fachu.
Ja uważam że trzeba mieć kilka zabezpieczeń i koniecznie mechanicznie.

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2004 12:16:47 
Użytkownik

Pomysly mozna podac ale napewo nie konkrety...na privie lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2004 18:27:08 
Użytkownik

a na priv to wiecie do kogo piszecie ?
jak sie ktos zarejestruje, napisze dla niepoznaki kilka postow o dupie marynie i zaczenie Was pytac prywatnie jak zabezpieczyc samochod to mu odpiszecie ze szczegolami i bedzie bezpiecznie ?
zastanowcie sie chwile...
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.sty.2005 11:17:15 
Użytkownik

Myślę że najlepiej jak zainteresowany zaliczy jakiegos spota chlopaki mu sie przyjżą i zaraz ocenią czy czasem nie cwaniaczek podpowiedza jak ma pokombinowac żeby było dobrze :P Co wy na to :P

Tytuł:
PostNapisane: 01.sty.2005 13:40:14 
Użytkownik

Wiadomo ze każdy kto kradnie,to zabezpieczenia zna idealnie jakie są. Jeśli gość chce zabepieczenie załozyc to niech jedzie do firmy zajmującej się tym i dowie że wszystkiego :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1