.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 23:04:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: silnik sie grzeje
PostNapisane: 03.sty.2005 00:03:50 
Użytkownik

witam,
mam taką sprawe.chodzi o to ze strasznie sie grzeje autko.na malych trasach okolo 7 km.temperatura dochodzi do 95 stopni.zalacza sie wentylator ale na chwile cos pomaga.kiedys gdy przejechalem wiekszy odcinek to temp.przekroczyla 100.znajomy mi mowil ze to termostat.moze i ma racje.tyle tylko ze czytalem tu rozne watki na forum i termostat by padl jakby temp.byla zbyt niska a tu jest odwrotnie.musze zaznaczyc ze niedawno wymienialem pompe wodna i mialem zlana caly plyn z chlodnicy.moze sie tez zapowietrzyl,ale ja niemoge znalezc w swoim audi odpowietrzacza.poprostu go niema.i co tu moze byc?
posiadam audi 80 1.6D 1986

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2005 00:20:10 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
jest to bardzo prawdopodobne, że to termostat. Ja tak miałem. Wymieniłem płyn na koncentrat petrygo i ... zaczął się grzać silnik. Wentylator się włączał dopiero przy 110 st. a węże zimne. Sprawdź czy węże (szczególnie dolny od chłodnicy) są ciepłe jak się auto nagrzeje czy nie.

Termostat się po prostu zblokował w pozycji zamkniętej.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł: hmmmm
PostNapisane: 03.sty.2005 02:14:42 
Użytkownik

tylko kwestia jest tego typu ze sa cieple.tylko jeden taki krotszy odchodzacy z gory w dol jest zimny.jutro sprawdze termostat.jedno jest pewne chlodnica jest zimna tylko w miejscu gdzie przychodzi waz do chlodnicy ze zbiorniczka wyrownawczego na wys.wiatraka jest ciepla.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1