.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.sty.2025 12:14:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Immobilizer a4 97'
PostNapisane: 31.gru.2004 14:23:45 
Użytkownik

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem audi a4 rok 97 silnik 1.6 benzyna. Auto posiada immobilizer. Mam wielka prośbę. Czy ktoś może mi dokładnie objaśnić na czym polega działanie tego "patentu" w tym modelu. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z immo. Z tego co wyczytałem w Internecie wnioskuje, iz są rózne wersje immo. Chodzi mi głównie jakie funkcje posiada fabrycznie montowany immo?(czy ma syrene wyjaca, zabezpieczenie przed wyciagnieciem z auta podczas jazdy, czyli odciecie zaplonu w przypadku wyciagniecia kierowcy a gdy kluczyki nadal znajduja sie w stacyjce oraz jak moge sprawdzic dzialanie immobilizera w moim modelu). Przy zamykaniu centralnego zamka pilotem z kluczyka nie ma zadnego sygnalu dziwiękowego tylko mrugaja kierunkowskazy.Czy to normalne, tzn czy nie powinno byc jakiegos "pikniecia"? Moze jest to problem błachy, ale bardzo prosze o jakies info, gdyż autkiem jezdze juz okolo miesiaca, a nie mam pojecia na czym polega idea tego zabezpieczenia w moim modelu :(...
Pozdrowionka i z góry wielkie dzieki.
PS. Szczęśliwego nowego roku :)))))!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2004 14:51:04 
Klubowicz

1. Witamy. Prosimy o przywitanie się na forum NEWBIE.

2. Generalnie immo jest odpowiedzialne za to, żeby ktoś nie odpalił auta posługując się obcym kluczykiem.

3. Wyjąca syrena to część auto alarmu, nie immo.

4. Wyciąganie z auta, itd. to są raczej funkcje związane z systemem "anty-napad" a nie immo. W A4 fabrycznie nic takiego nie ma. A anty-napad działa tak, że jeżeli się otworzy drzwi (np. drzwi kierowcy, żeby go wyciągnąć z auta), to potem trzeba nacisnąć jakiś ukryty przycisk. Jak go nie naciśniesz, to za parę sekund auto zgaśnie.

5. "Piknięcie" przy zamykaniu z pilota może być, nie musi. Można to przeprogramować narzędziem typu VAG-COM, żeby było albo żeby nie było.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1