.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 20:39:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jaki olej do silnika 2.0 td ( NC)
PostNapisane: 22.sty.2005 01:53:11 
Użytkownik

temat moze wielokrtonie walkowany , lecz nie w przypatku tego silnika.
jakim olejem zalac starej generacji diesla? gdyby nie bylo turbo to bym nie gdybal nad tym, jednak jest i obawiam sie ze mineral 15w40 jaki obecnie zalewam to nie to co powinno w nim byc.
silnik o przebiegu 220 tys.(licznikowym) bierze teraz ok 0.5l przy naprawde dynamicznej jezdzie na 1000km i polowe tego przy normalnej.

nastepna sprawa i tu juz ostatni raz prosze Was o pomoc, gdyz wczesniej nikt mi nie odpowiedzial.
gdzie w W-wa zajma sie dobrze dieslem ?, chodzi o wymiane wtryskow, odpowiednie ustawienie rozrzadu i ogolna diagnoze co i jak.
Jesli nikt mi niczego nie poleci zaufanego to skonczy sie na strzale z panoramy firm i modlic sie o silnik tylko ... .

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 10:02:21 
Użytkownik

Moja rada jest taka : jeżeli bierze tylko tyle oleju ile piszesz to nie trzeba tego silniczka na siłe uszczęśliwiać,a co do warsztatu to przejrzyj sobie POLECANE WARSZTATY tam napewno coś znajdziesz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 18:02:05 
Użytkownik

MAXEL napisał(a):
Moja rada jest taka : jeżeli bierze tylko tyle oleju ile piszesz to nie trzeba tego silniczka na siłe uszczęśliwiać,a co do warsztatu to przejrzyj sobie POLECANE WARSZTATY tam napewno coś znajdziesz ;)

uszczesliwiac , moze i masz racje , lecz slyszalem opinie iz turbina zle sie czuje na zwyklym mineralnym oleju 15w40. nie wiem ile w tym prawdy.

w POLECANE WARSZTATY nie zauwazylem by ktos polecal zaklad specjalizujacy sie w dieslach w wawa.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 21:27:46 
Użytkownik

To przejdż sobie na półsyntetyk i zobaczysz jak będzie,raczej nie powinno zaszkodzić, pełny syntetyk odradzam bo niuńka może się zacząć pocić ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1