.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 06:40:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 5000s silnik 2,23 KZ/automat - nie mogę odpalić!
PostNapisane: 23.sty.2005 14:31:13 
Użytkownik

Mam Audi 5000s silnik 2,23 KZ w automacie. Kilka problemów, proszę o pomoc!!!
1/ Po wyłączeniu silnika, na drugi dzień nie udało mi się go wogóle uruchomić. Kręci aż podskakuje i nic. Ponoć rozdzielacz paliwa się zepsuł, a może jednak to cos innego? Może ktoś ma do odsprzedania taki rozdzielacz, nr katalogowy 0438 101 006/547 ??
2/ Palił w trasie około 11l benzyny, a w mieście 13-14, czy to nie za dużo?
3/ Sterownik klimatyzacji nie załącza klimy i nie przełącza nadmuchów - zrobiłem na "krótko" wyłącznik do dmuchawy, ale wolałbym, żeby klima działała...
4/ Szyberdach w I stopniu otwierania, unosi się na dźwigienkach, niestety jedna z nich pękła. Czy można to naprawić?? Na pełną szerokość się przesuwa, ale trzeba pomóc ręką :)

Tytuł: Re: Audi 5000s silnik 2,23 KZ/automat - nie mogę odpalić!
PostNapisane: 23.sty.2005 16:49:55 
Użytkownik

januszkp napisał(a):
Mam Audi 5000s silnik 2,23 KZ w automacie. Kilka problemów, proszę o pomoc!!!
1/ Po wyłączeniu silnika, na drugi dzień nie udało mi się go wogóle uruchomić. Kręci aż podskakuje i nic. Ponoć rozdzielacz paliwa się zepsuł, a może jednak to cos innego? Może ktoś ma do odsprzedania taki rozdzielacz, nr katalogowy 0438 101 006/547 ??
2/ Palił w trasie około 11l benzyny, a w mieście 13-14, czy to nie za dużo?
3/ Sterownik klimatyzacji nie załącza klimy i nie przełącza nadmuchów - zrobiłem na "krótko" wyłącznik do dmuchawy, ale wolałbym, żeby klima działała...
4/ Szyberdach w I stopniu otwierania, unosi się na dźwigienkach, niestety jedna z nich pękła. Czy można to naprawić?? Na pełną szerokość się przesuwa, ale trzeba pomóc ręką :)

wypowiem sie jedynie w kwestiach 2 i 4 .
spalanie w normie , to automat jednak i troche wiecej paliwa potrzebuje.
co do szybra , musisz podpasowac z innego jak znajdziesz i przemontowac.

co do klimy to przylaczam sie do pytania , mam podobny problem - nie moge przerzucic nawiewow. jesli ktos wie jak rozwiazac to prosze o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2005 19:49:17 
Użytkownik

witam

odnosnie 2 pkt

to az dziwie sie ze mozna zadac takie pytanie

czlowieku 2,2 L 5 cyl !!!! w dodatku wtrysk mechaniczny stare autko stare wtryski polskie paliwo
to nie jest FSI zeby palil 8

co prawda pewnie nie ktorym sie udalo tyle spalic wtrasie przy przelotowej predkosci 90 na 5 biegu pozdrawam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1