.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.sty.2025 08:54:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Lakier
PostNapisane: 02.lut.2005 02:29:38 
Użytkownik

Witam!!
Mam takie pytanie jak mam dobrać lakier do swojej B4,porobiły mi się odpryski i chciałbym je malnąc zanim rdza zaatakuje(sól i zima robi swoje),w innych autach wiem że lakiernik sciągał mi numery z nadwozia jak jest w audi niewiem:) podejrzewam że pewnie będzie to na tej nalepce w bagazniku gdzie są powypisywane symbole wyposażenia ale które to oznaczenie??no chyba że coś znajdę w ksiązce serwisowej(mam oryginalną tez z tą nalepką wyposażenia) nie chcę jechać dobierać do lakiernika bo potrzebuję dosłownie troszeczkę:)
Z góry dzieki za pomoc!
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2005 03:03:00 
Użytkownik

Jesli masz orginalny lakier to bedzie napisany na nalepce u mnie jest na tylniej klapie 4 literowy nawet tam jest dokladnie napisane czego dany kod dotyczy wiec nie ma probleu jak masz problem to jak podjedziesz do sklepu z lakierami to oni ci odczytaja wiec nie ma problemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2005 08:20:12 
Użytkownik

a nie ma na tej nalepce we wnęce na koło określenia lack code?

szukaj kodów podobnych (lub identycznych) z tymi:

http://forum.audiklub.org/viewtopic.php?t=4637

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 00:11:55 
Użytkownik

Patrzyłem na te symbole z linku i znalazłem taki symbol jak w swojej książce serwisowej tj. LZ6P z tym że tam jest rok 1994 ja mam 1993,w symbolu na linku pisze LZ6P Gomera.. co to za kolor:)GOMERA ,jak ktoś ma taki symbol jak ja (LZ6P) niech odpisze jaki ma kolor auta nie chce zamówić lakieru i zeby potem okazało się że jakiś inny klor będzie.(mój kolor to dośc popularny zielony metallic)taki jak na zdjęciu.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 01:32:25 
Użytkownik

gomera metallic(dunkelgrün), wychodzi ze zielony metalic,idz do pierwszego lepszego zakładu lakierniczego.Tam mają katalogi i zamienniki ze swoimi oznaczeniami.Ja mam np:LZ5L /p7/ co oznacza niebieski moro perłowy a w oznaczeniu którym mi dorabiali jest tylko Z5L i pasuje.To jest baza a na to idzie jeszcze połyskJak chcialem oryginal to bylo baaardzo kosztowne.Np sztyfcik wielkosci lakieru do paznokci 50 PLN.Dorobili mi i zero różnicy ale w cenie znaczna

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 01:38:30 
Użytkownik

przeczytalem jeszcze raz.Nie chcesz jechac do lakiernika?To w kiosku nie dostaniesz.A w sprayach to maja takie tabelki kolorów wiec przyłóż i dobierz podobny

Sorki ze nie czytałem uważnie

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 02:18:16 
Użytkownik

Dzwoniłem juz do jednej firmy w krakowie i gośc powiedział mi ze spokojnie dobiora mi na podstawie tego numeru lakier bo maja katalogi vw/audi - 100ml 20 pln, tak ze spox,podjechałbym w sumie do lakiernika ale to bezsens przyska mi poprostu lakier na nadkolu przy samym dole tam gdzie jest odpływ(niemam chlapaczy a mam szerokie gumy i zawsze jak jest jakies błotko czy śnieg to wali w to miejsce)ale zauważyłem juz w paru B4 odpryśniety lakier w tym własnie miejscu,tak ze poprostu zrobię zaprawkę lakierem i luz,jak będzie tragicznie wyglądąło to wtedy lakierik:)

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2005 02:25:00 
Użytkownik

A pewnie.Jedz do lakiernika mialem na mysli tylko dorobienie a nie nałożenie.Mi 250ml dorobili za 35PLN

:peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1