.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.sty.2025 22:53:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prosze o opinie mam problem z silnikiem TDI
PostNapisane: 09.lut.2005 08:37:46 
Użytkownik

Witam Panowie mam Audi A4 1.9TDI 115 koni kupiłem je nowe w 2001roku ma teraz przejechane jakieś 55tyś no i zaczęły się problemy już zeszłej zimy zauważyłem że kiedy auto stało na dworze zaczęło kiepsko palić ale w tym roku to już jest koszmar. Objawy są takie mróz –8C wsiadam do autka podgrzewam świece wszystkie kontrolki gasną zaczynam odpalać a autko kręci k kręci ale nic kolejna próba przynosi taki sam efekt w końcu za trzecim razem autko z wielkim bólem zaczyna odpalać ale silnik się trzęsie i przebiera jak by miał zaraz wypaść z ramy. No i co robię jadę do swojego mechanika on mówi może świece ja mówię ok. wymieniamy ale za godzinę telefon świece są dobre nie trzeba wymieniać sprawdzili wszystko i nic komputer nie wyświetla błędu w końcu jakiś tam kabelek troszkę luźny znaleźli co niby jest jakimś czujnikiem od świec ale dziś rano jadę odpalić do warsztatu bo tylko przy mnie pierwszy raz odpalają aby zobaczyć efekty no i nic to samo
Panowie ręce opuszczam nie wiem co jest może mieliście taki przypadek może ktoś doradzi dodam że olej napędowy jest ok. bo na jednej stacji tankuje wszystkie auta z firmy i reszta pali dobrze nawet te z silnikiem 1.9 TDI ale VW.
Pozdrawiam i czekam na wskazówki

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 09:43:49 
Użytkownik

Mam to samo jak ktoś wie to pomocy - ja do tego jeszcze wymieniłem czujnik temperatury bo powiedzieli w serwisie ze moze to- zostały mi 2 możliwości wtryski albo kąt wtrysku myle sie?? PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 13:20:53 
Użytkownik

Trzeba sprawdzić czy pojawia sie napięcie na fajce którą zakładasz na świece. Jeżeli nie to przekaźnik padł (częśte przypadki). Następnie jeżeli to nie to to paliwo, filtr paliwa, kąt wtrysku. Dobrze jakbyś o tym przypadku napisał na forum www.tdi-tuning.pl. Właścicielem jest niezły magik - może poprostu masz wersje softu która ma problemy z odpalaniem na zimno - były takie przypadki !!.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1