.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.sty.2025 08:41:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stuki - w zawieszeniu?
PostNapisane: 15.lut.2005 18:49:01 
Użytkownik

Witam! Mam pytanie.Od kilkunastu dni moje auto ma specyficzny objaw podczas jazdy.Podczas dodawania gazu ,gdy "zrywa "sie do przodu lub ,gdy jadę na biegu bez wciśniętego gazu i gdy dodam go słychać podwójne stuknięcie słychać dżwięk w rodzaju "PU_PU" (śmiesznie brzmi nie?) w zawieszeniu.Byłem na kanale i wymieniłem po ocenie mechaników simmerblocki w wachaczach ,ale to nie było to.Póżniej poduszkę pod silnikiem po tej stronie,skąd dobiega ten dżwięk(po stronie pasażera)Poduszka faktycznie była już wygnieciona,ale to również nie było to.Mech. stwierdzili,że już wszystko jest ok. i nic nie widzą,co nadaje się do wymiany(przeguby,poduszki itd).Zostawili mnie z tym nie rozwiązanym problemem samego.Zanim pojadę do innego warsztatu ciekaw jestem Kolegów jakiś uwag lub sugestii.

Ostatnio edytowano 15.lut.2005 19:07:16 przez darekk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2005 18:57:53 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Trzeba by było wymienić wszystki poduszki pod silnikiem i skrzynią.
A czy drążek zmiany biegów nie drga za mocno?
Czy objawia się to przy jeżdzi do tyłu również?

p.s wpadnij do Gliwic ;-)

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2005 19:11:00 
Użytkownik

Zauważyłem,że czasami nim szarpie,ale tylko przy jeżdzie do przodu.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2005 19:46:12 
Użytkownik

Wymien pozostale poduszki powinno pomoc i sprawdz przeguby u mnie przyczyna wlasnie takiego zachowania byly wypracowaneprzeguby

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 12:42:45 
Użytkownik

Witam

U mnie coś podobnego pojawiło się w zeszłą sobotę, słychać na nawet niewielkich nierównościach dziwny odgłos jakby coś wpadało w rezonans - drgania te przenoszą się i są delikatnie wyczuwalne po stronie kierowcy trzymając kierownicę jak i przy podłodze w okolicach pedałów. Byłem już 2 razy w warsztacie, za pierwszym razem mechanik doszedł do wniosku, iż są wyrobione śruby wkręcane w jarzmo zacisku w lewym kole, przełożyliśmy odwrotnie śruby, przesmarowaliśmy i wydawałoby się iż już jest po sprawie, bo ucichło stukanie w tym miejscu. Jednak drgania siedząc wewnątrz samochodu podczas jazdy nie ustały, a nawet stały się coraz bardziej odczuwalne. Pojechałem wczoraj drugi raz, przepatrzyliśmy dokładnie całe zawieszenie, wszystkie gumki, łączniki, poduszki jak i wszystko przy silniku i nic nie znaleźliśmy. A to dalej drga.....

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 13:22:59 
Użytkownik

Sprawdź najpierw łaczniki stabilizatora i tuleje wahaczy - zwykle pomaga.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1