hans napisał(a):
przede wszystkim to instalacja gazowa na mikserze przy przepustnicy to nieporozumienie ... jezeli jezdziles tym autem bez gazu to znienawidzisz je bardzo szybko jezdzac na tego typu gazie , kolktor alu mozesz zalozyc od 2.8 , niestety roznia sie one przekrojami kanalow i odczujesz z tego tytulu spadek elastycznosci ... poza tym kolktor od 2.8 jest inaczej skonstruowany , obslugiwany jest przez inny system osprzetu a cos z tym bedziesz musial zrobic zeby cie CC SC nie objezdzaly ... no i w koncu 4500 to duzo ... z tego co wiem to za okolo 3700 mozna juz zalozyc wtrysk gazu ...nie bedzie to moze sekwencja alebedzie to o niebo lepsze od zwyklego gazu ... zrobisz jak uwazasz , wybor nalezy do ciuebie ale pozniej to ty bedziesz narzekal , ja juz to mam za soba i innym dobrze radze

Zgadzam sie w 100proc. Gaz na mieszalniku to nieporozumienie.
Trzeba sobie wyraznie postawic pytanie ile sie autem zamierza jezdzic i zdecydowac czy pozostac przy komfortowej jezdzie na benzynie czy czy mordedze na nieodpowiedniej instalacji gazowej.
Sam mam KE-jetronik i zaluje ze nie da sie tam zalozyc zadnej innej inst. tylko mieszalnik. Staram sie coraz wiecej jezdzic na beznynie bo pojawiaja sie juz pierwsze symptomy uszkodzenia ukladu wtryskowego(niestabilne wolne obroty, nieregularny wzrost obrotow).
Nie mialem zadnych strzalow, to po prostu efekt pracy ukladu wtrsykowego bez cisnienia.
Ktos na innym temacie sygnalizowal problemy w samochodzie z autoadaptacja, to dopiero jazda: albo na benz albo na gazie!
Lepiej zaczekac troche i wrzucic profesjanalna instalacje a nie jakis badziew, tym bardziej ze silnik wrecz stworzony do tego i sporo pali.
Powodzenia
Krzysiek