.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 14:17:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi C4 2.8l - lewe powietrze
PostNapisane: 02.kwi.2005 20:22:05 
Użytkownik

Auto: Audi 100 c4
Witam mam pytanko odnosnie tego problemu. Po pierwsze nie moge sie podlaczyc pod Vaga bo nie moga sie polaczyc z kaputerem nie wiem co w tym momencie zrobic zeby nawiazali lacznosc. Po drugie mam problem z lewym powietrzem tz przewaznie mi pobiera lewe powietrze jak dodam wiecej gazutz dziura w gazie. Czy to moze byc z wiazane z kaputerem??? (moze sada nie wiem) posprawdzane mam przewody filtr wymieniony przeplywomierz powietrza rowniez, co radzicie w tym momencie skoro nie moge sie podlaczyc pod vaga prosze o wszystkie mozliwosci ktore bede likwidowal
z gory dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2005 20:58:44 
Użytkownik

Z CPU połaczysz sie jakiegos wolnego kompa. Nestety te jednostki tak maja ze ciężko sie z nimi zkomunikować. Co do dziury w obrotach to niestety częsta przypadłość V6. Sprawdz cału układ dolotowy, sondy lambda, czyjnik położenia przepustnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2005 21:38:18 
Użytkownik

wielkie dzieki jutro to zaczne sprawdzac i wymienie sandy zobaczymy co z tego wyniknie
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2005 21:40:04 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ja nie wiem o co Ci moze chodzic??? Powiedz komkretnie jakie sa niedomagania i ich objawy a nie mówisz o jakims lewym powietrzu.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2005 13:51:05 
Użytkownik

Witam trudno to opisac zwlaszcza ze sie na tym nie znam. Moze tak to ujme -przy jezdzie nie zawsze idzie na obrotach, takie ma zrywy, czasami przy redukcji i dodaniu wiekszej ilosci gazu dopiero po jakies sekundzie dostaje dawke ale tez nie do konca. Na postoju jak dodaje gazu slychac takjakby pobieral lewe powietrze. I przy energicznym dodawaniu gazu raz wchodzi odrazu na obroty a czasami wogole. Zastanawia mie tylko dlaczego to sie dzieje tylko raz za czas przeciez jakby cos bylo z dolotem powietrza to ten pobor lewego powietrza bylby caly czas. Nie wiem moze to jest zwiazane z podawaniem paliwa ( filter wymieniony) moze sprawdzic cisnienie paliwa czy pompe, juz sam nie wiem. Komputer przelozylem inny i napewno to nie wina komputera.
pozdrawiam Daniel

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1