.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.lip.2025 14:03:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymiana tarcz i klocków w C4
PostNapisane: 04.kwi.2005 05:42:04 
Użytkownik

No i nadeszło nieuniknione. Musze wymienić klocki z tarczami na przedniej osi.
W związku z tym rodzi się pytanko.... Wybrałem klocuszki ferrodo i do kompletu tarcze brembo. Z tego co tu przeczytałem to jest chyba dobry duet.

A chciałbym zapytać czy cena za klocki (FD590) 140 PLN i za tarcze (Brembo S 09.5745.10) 135 PLN/szt czyli 270 za komplet jest dobrą ceną i czy allegrowicz justmoto jest wiarygodny?
Czy mam szukać dalej. A może ktoś z klubowiczów może mi sprzedać te elementy?
No i jeszcze jedno. Jak rozpoznać orginalne tarcze od podróbek wyprodukowanych w polsce? Czy taka informacja jest umieszczona na opakowaniu?
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 07:46:47 
Klubowicz

Ja tam na allegro takich rzeczy nie kupuję. Za klocki po dużej zniżce zapłaciłem 150 PLN (Ferrodo w InterCars) a za tarcze to już nie pamiętam, ale coś ponad 200 napewno. Teraz brembo mają dwa punkty kontrolne zużycia tarczy (takie dwa dołeczki jakby nawiercone) i jakieś książeczki w środku - jeśli tego nie ma - nie brał bym wcale. Pozatym powiem Ci szczerze, że hamują dobrze... ale jest jedno właśnie "ALE":
po 19 tysiącach tarcze są mocno scięte i musiałem je toczyć (poleciały w tym czasie klocki, więc nie jeździłem szybciej niż normalnie) - do tego były ślady przypalenia tarczy, a ja mam ABS więc raczej nie powinno mieć to miejsca...
Wybór należy do Ciebie - na tarcze ATE PowerDisc nie słyszałęm jeszcze narzekań od klubowiczów (co innego w hurtowni :P) a z BREMBO jest podobno różnie - mi też się tak wydaje... Na chwilę obecną kupiłbym raczej ATE PD, ale gdzieś w sklepie a nie na allegro...

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 08:14:19 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
nie polecam ATE ani tarcz ani klocków. A szczególnie tarcz ATE rozchartowały po po 20tys km. Klocki zle hamuja aby zatrzymac sie i uzyskac efekt kontroli hamowania trzeba mocna wciskac pedal haulaca a to prowadzi do szybszego zuzycia klockow
Moja podpowiedz to Textary (klocki) + Brembo

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1