.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.mar.2025 21:43:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wycieka olej na pólosi.....?
PostNapisane: 11.kwi.2005 23:52:58 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.6
Witam wszytskich milosnikow Audi ! Kapie mi olej za skrzyni naprzegub wewnetrzny :( , i moje pytanie jest ; co z tym mozna zrobic ,czy tam jest jakies łozysko czy uszczelniacz ktory trzeba wymienic? Jesli tak to czy da sie to zrobic bez wyjmowania skrzyni z auta ?? :| Dodam ze wyciek jest od strony pasazera. Jesli ktos juz cos takiego robił to prosze o podpowiedzi za ktore z gory wielkie dzieki!!
pozdrawiam
2,0 E

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 06:57:27 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Tam jest gumowy simering, nieraz przy zakładaniu półosi potrafi sie podwinać, wymiana nie jest skomplikowana , wystarczy wydłubać stary i włozyć nowy.

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2005 08:25:41 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.6
no dzieki ,ale jak to rozkrecic zeby go wydlubac ? czy musze wyjmowac skrzynie z auta?

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2005 22:23:09 
Użytkownik

Hmmm, znalazlem temac w szukajce, bylem dzisiaj u mechanika i powiedz ze wlasnie mam simering do wymiany, powiedzail tez co to jest caly dzien roboty i za sama robocizne wezmie 200zł + czesci :( Ale jezeli mowisz ze mozna to samemu zrobic i nie jest z tym duzo roboty :?: Ciaglemam plame pod autem w garazu na plytkach i jest ona taka jak zwykly olej kuchenny (zółta) to nie wiem czy to jest olej silnikowy czy jak? Bo na bagnecie mam ciemniejszy olej. Kapie mi z tej miski z żeberkami pod autem ale sprobuje umyc to dokladnie karcherem i sprawdze dokladnie skad cieknie, to moze sam temu podołam...jak myslicie co to moze byc i jak to sprawdzic skad cieknie dokladnie??

P.S. Bo szczerze mówiąc to wolałbym wydac te 200zł na wache i skoczyc w koncu na jakis zlocik Audi Klubu :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 23:38:34 
Użytkownik

witam co do simeringów to wymiana góra 4godz ale najlepiej na kanale . Trzeba odkręcić półośki albo tylko przeguby wewn powinno zostać miejsca na wyjęcie zabieraków, jeśli auto jest po 88 roku to półośki wyjdą bez rozpinania zwrotnicy ,Zabieraki są na zatrzaski więc wystarczy tylko podwadzić ale ostrożnie i powinny wyskoczyć .Uwaga na olej bo poleci .Jak wyjmiesz zabieraki simeringi wjmiesz wkrętakiem ,chyba można by też rozpiąć zwrotnice i wyjąć półośke raem z zaierakiem bez rozkręcania imbusów bo przy nich najwięcej roboty trzeba mieć dobre klucze i lepiej nie szarpać za półośke bo ja tak załatwiłem przegub wewn . Olej 75w90 syntetyk 2,6 l simering 40-52-7 10 zeta 2 szt ale niewiem czy będziesz miał te same u siebie POWODZENIA.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1