.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.maja.2025 12:16:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 B4 1.9TDI 1994 rok Avant 240tyś km
PostNapisane: 29.maja.2005 21:44:03 
Użytkownik

Witam, mam okazje kupic taka Audiczke z wloch, stan wizualny i srodka bardzo dobry-po prostu samochod na prawde zadbany jak na swoj wiek,
wyposazenie-ABS,Klimatyzacja, Szyber, Pelna elektryka
tylko przeraza mnie troche przebieg, znajomy nie potrafi i nie zna sie na silnikach-w ogole na samochodach sie nie zna, cud ze znalazl ten samochod, totez mam pytanie-co ewentualnie przy takim przebiegu moze byc popsute, co w najblizszym czasie moze sie popsuc(z doswiadczen, mozliwosci relane-ze wzgledu na przebieg) sorrki za glupie z pozoru pytania, ale szczerze mowiac nie mam pojecia na temat Audi-przynajmniej nic wiecej jak to, ze sa to dobre samochody o zawalistej blacharce. Takze czekam na odpowiedz, ewentualne sugestie.
P.S W miare mozliwosc podac ceny poszczegolnych czesci!

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2005 21:49:01 
Użytkownik

Ten przebieg przy tej maszynie to pestka.
Popsuć sie moze zawsze wszystko , jak nie wiesz jak był eksploatowany.
Pamiętaj jedyną wadą Audi jest poprzedni właściciel :)

PSKlimatyzacja i szyber...?? nie często spotykane.......

Jak klekocze dobrze :diabel: brać i jeżdzić , poprzednio sprawdzajac VAG-iem.

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2005 21:58:53 
Użytkownik

wlasnie o to chodzi, ze nie moge go sprawdzic....poza fotkami i sluchem mojego nieznajacego sie kumpla...to sa wlochy, on pracuje na czarno...i wszystko jasne! Takze dlasze ew sugestie mile wskazane!
P.S
Tato posiadal starego passata z 1983 roku w dieslu i chlopak bez problemu na silniku diesla -poza zmianami oczywistymi wyminil tylko i wylacznie pierscienie i przejechal bez problemu 550tys i nadal ten samochod jezdzi i pali w zimie do -10 ! Takze niby wiem co potrafia diesla, ale jednak jest obawa!

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2005 22:09:09 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Jesli sie nie znacie a zwlaszcza nie wiecie jak sprawdzić ten motorek to zabierzcie ze soba kogos kto oblooka to autko.

Jeśli (!) jest ok a silnik ma swój przebieg, to z powazniejszych rzeczy do zmiany będzie sprzegło i przeguby przednie zewnętrzne + obowiązkowo rozrząd.

Jeśli silnik nie był eksploatowany nieprawidłowo nacieszysz się nim bardzo długo i bezproblemowo.
Blacharka na wieki wieków jeśli bezwypadkowy lub dobrze naprawiony po ew wypadku.
Na temat tego auta i silnika 1Z napisano tu wystarczająco duzo zeby nie pisac o tym samym po raz kilkusetny. Przeszukaj forum a znajdziesz sporo co i jak sprawdzic i co moze boleć to autko z tym motorkiem.
Powodzenia.

EDIT: co do odpalania TDI zimą to bedzie on palił bezproblemowo i przy bardzo niskich temperaturach.

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2005 22:15:26 
Klubowicz

Klima i szyber nie są czesto razem spotykane?? Toż to chyba jakiś błąd, bo większość C4 z klimatronikiem ma też szyber (na szczęście :diabel:). Jak szukałem mojej audiczki to większość C4 była lepiej wyposażona niż konkurencyjne auta z młodszych roczników...

Co do tej B4 - przebieg nieduży jak na ten silnik, uważam, że jeszcze długo polata. Jeśli chcą dobre pieniądze to czemu nie, ale trzeba autko zbadać VAGiem i sprawdzić organoleptycznie...

Jak wpuścisz wiruska do kompa to robi się to całkiem szybki dieselek...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1