.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 17:20:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: System alarmowy B4 1,9TDI 1993r.
PostNapisane: 05.lip.2005 07:03:23 
Użytkownik

Witam,
Mam problem z systemem alarmowym w swoim autku. System rozbraja się pilotem prawidłowo. Po upływie około 2 min widać jednak trzykrotne mrugnięcie kierunkowskazów i system się zazbraja nie zamykając jednak drzwi siłownikami.
Po tym każda próba otwarcia drzwi skutkuje załączeniem syreny i to niezależnie czy stacyjka jest w stanie pracy silnika czy też wyłączona.
Mam wrażenie, że system oczekuje jakiejś dodatkowej autoryzacji i czeka określony czas. Potem zazbraja sie ponownie.
Mam wielką prośbę do użytkowników fabrycznego alarmu w tych samochodach firmy Meta System o pomoc w moim problemie.
Na przednim podszybiu znajduje się okrągły plastik wielkości monety piecio-złotowej z czerwoną diodą mrugającą różnymi sekwencjami. Czy to tylko wizualna informacja o stanie systemu czy też pełni jakieś dodatkowe funkcje ??

Raz jeszcze proszę o pomoc i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2005 12:46:08 
Użytkownik

Proszę chociaż o polecenie jakiegoś warsztatu w Poznaniu i okolicach gdzie obejrzą ten alarm i nie urwą mi głowy oczekiwaniami finansowymi.
Tak jak napisałem jest to fabryczny alarm montowany w Audi B4 w 1993 roku firmy Meta System
Obawiam się że jest on nawet sprawny tylko oczekuje jakiejś dodatkowej autoryzacji.
Proszę o wszelką pomoc
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1