.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.sty.2025 20:54:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemy z silnikiem gaznikowym 1,8S
PostNapisane: 14.lip.2005 10:28:10 
Użytkownik

Hejka. Mam pytanie. Od pewnego czasu mam problem z moim Audi 80 b3. Zakupilem model z roku 89 z silnikiem 1,8S i od pewnego czasu auto zaczelo mi duzo palic.Srednio na trasie bierze mi 10l a w miescie jeszcze wiecej.
Na poczatku usterka zaczela sie od tego ze spadaly mi obroty przy zmianach biegu i wysprzegleniu, spadaly mniej wiecej do 400 rpm a pozniej bylo juz znacznie gorzej bo przy wcisnieciu sprzegla spadalo szybko z obrotow i gaslo. Bylem u kilku mechanikow i nic nie znalezli.W tej chwili auto sie uspokoilo poniewaz zmniejszylem mu poziom w komorze plywakowej na gazniku i przestalo mi gasnac. Ale tak samo jak dam mu ostro kopa to pozniej przy wysprzegleniu przez chwile odnosze wrazenie jakby sie dusil. Swiece i wydech od pewnego czasu zrobil mi sie czarny. Mam wymienione przewody wysokiego n i swiece i ustawiony zaplon i wyregulowany gaznik ale dalej auto bardzo duzo pali i ma czarne swiece i wydech. Prosze pomozcie jezeli ktos z Was spotakl sie z takim problemem u siebie.Z gory dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 11:22:43 
Użytkownik

Auto: V8
to tak jakby sonda lamda walnela hehe
najprawdopodobniej przeskoczyl ci pasek rozrzadu jak niewiesz ile ma przejechane to odrazu wymien na nowy
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 13:03:51 
Użytkownik

a nie łapie gdzieś między gaźnikiem a silnikiem świerzego (fałszywego) powietrza???

głupia rada ale rada

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1