.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.sty.2025 20:44:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stuki z przodu
PostNapisane: 18.lip.2005 22:30:51 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Mam pytanie.Jadąc samochodem (audi B4 ABK) i skręcając (najczęściej w lewo), a wtym czasie przyhamowująć słychać stuknięcie w prawym kole z przodu, jest to jedno stuknięcie. Może ktoś mał podobne objawy i wie co było tego przyczyną.Jeszcze jeden mały problem przy skrecaniu słychać lekkie popiskiwanie prawdopodobie właśnie z prawej strony z przodu.Dodam,żę przy homowaniu w czsie jazdy na wprost stuknięcia nie ma (nie słychać).Dzięki za sugestie i podpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2005 23:39:26 
Klubowicz

Pisk: wystarczy, że masz luz na prowadnicy prawego zacisku hamulcowego. Może też być wytarta tarcza. Klocek nierówno dociska i akurat przy nieco zmienionym obciążeniu poprzecznym (skręt) inaczej się zachowuje. Mogą być jeszcze wytarte klocki. Kiedy sprawdzałeś stan tarcz i klocków? U mnie powodem jednostronnego piszczenia (również zależnego od skrętu) były zużyte klocki i tarcze. Wymieniłem klocki i jest ok. Tarcze muszą poczekać.

Stuk: nie miałem, ale myślę że może to być luz na wahaczu. Jaki to odgłos?

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 11:30:38 
Użytkownik

Dzięki za odpowiedź. Klocki zmieniane miesiąć temu, a luz na prawym zacisku jest taki sam jak na lewym, a popiskuje z prawej strony. Popiskiwanie to słychać jak skręca sie samochodem , a zwłaszcza w prawą stronę.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1