.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.sty.2025 00:46:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zagłówki tylnej kanapy
PostNapisane: 23.cze.2005 13:40:24 
Użytkownik

Mój rocznik niestety nie posiada oryginalnych fabrycznych tylnych zagłówków.
Bardzo chciałbym wyposażyć w nie mój samochód.
Jak nalepiej to uczynić.
Wymieniając całe oparcie (wtedy bedzie kłopot z kolorem tapicerki), czy też znacie jakiś inny sposób na doposażenie w nie tylnego oparcia :?:
Porszę o rady i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2005 20:24:41 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
W C3 nie ma kłopotu. Oparcie wisi na stelarzu, do którego wkłada się plastikowe uchwyty, w których z kolei siedzą pręty zagłówków. Wystarczy zrobić dziury w tapicerce pod te plastiki (postrzepione krawędzie przykrywa plastik) i gotowe.

Zdejmij oparcie u siebie i zobacz, czy nie ma podobnego patentu z mocowaniem zagłówków.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 14:44:19 
Użytkownik

własnie niedawno znalazłem na giełdzie tylne zagłówki do B4 w identycznym kolorze jak moja tapicerka, stan idealny - żadnych otarć czy zabrudzeń, kosztowały mnie za obydwa 40 zł!!!! ;)

natomiast problem jest ze znalezieniem tych plastykowych prowadnic zagłówków które się najpierw wkłada w te dziury mocujące w oparciu kanapy a w nie dopiero wkłada się zagłówki, gość z giełdy nie dał rady tego wyjąć i sprzedał osobno z tapicerką, ja sobie z tym poradziłem wytaczając tulejki z jakiejś rury, wymiary musiałem wymacać palcem i po kilku korektach zagłówki siedzą jak fabryczne, dziury w tapicerce wycinać trochę bardziej do tyłu niż da się wyczuć to miejsce przez tapicerkę bo zagłówki wchodzą pod kątem!!!

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 20:56:10 
Użytkownik

z teg oco widze to kolega ma b4 z kanapa skladana w proporcjach 2/3 1/3 i to najprawdopodobniej ponizej roku 94. Od tego roku byly montowane zaglowki seryjnie czy moze pamiec mnie myli
Ja mam u siebie b4 z 93 takze bez zaglowkow

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2005 06:47:28 
Użytkownik

mój jest z marca 1994 i seryjnie był bez zagłówków, widziałem już kilka innych z tego samego roku też bez zagłówków, trochę to dziwne przy takiej marce jak AUDI

Tytuł: zagłówki
PostNapisane: 11.lip.2005 19:11:20 
Użytkownik

Panowie a jak zdemontować te prowadnice pod pręty przy zagłówkach, bo mam oparcie od sedana z zagłówkami a jeżdżę avantem i zmiana całego nie wchodzi w grę :zly: .I u mnie też niestety zagłówków brak :(:

Może ktoś napisze jak to zrobić krok po kroku żeby niczego nie uszkodzić... :?: bo też mi się marzą zagłówy na tylnej kanapie a mając wszystkie części brak odpowiedniej wiedzy boli podwójnie :P

Będe ogromnie wdzięczny :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2005 06:47:24 
Moderator

Oparcie od sedana podobno nie pasuje do Avanta, więc nie wiem czy nie marny Twój trud....

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2005 08:04:41 
Klubowicz

Ja mam '94 i nie mam zaglowkow i w ogole mi to nie przeszkadza tak wiec po co sie trudzic.

było A4 1.9 TDI avant quattro /AFN/
jest: XC90 T6 i Nissan Juke

Tytuł: zagłówki
PostNapisane: 13.lip.2005 09:12:02 
Użytkownik

Maridk ja wiem że oparcia nie podmienie( już próbowałem :P ) chodzi mi o to zeby zdemontować zagłówki z oparcia od sedana i założyć do mojej kanapy(avant) tylko nie wiem jak wyjąść te prowadnice w których siedzą zagłówki :?: :?:
Bo jak już je wyjmę to robie małe dziurki u siebie w tapicerce wrzucam prowadnice i zagłówki siedzą :peace:

Tytuł: Re: zagłówki
PostNapisane: 13.lip.2005 14:36:49 
Użytkownik

duron500 napisał(a):
Maridk ja wiem że oparcia nie podmienie( już próbowałem :P ) chodzi mi o to zeby zdemontować zagłówki z oparcia od sedana i założyć do mojej kanapy(avant) tylko nie wiem jak wyjąść te prowadnice w których siedzą zagłówki :?: :?:
Bo jak już je wyjmę to robie małe dziurki u siebie w tapicerce wrzucam prowadnice i zagłówki siedzą :peace:

Oparcie da sie podmienic. Mam u siebie siedzenia wlasnie z avanta. Beda tylko jakies 5cm nizej niz polka, trzeba zrobic ladne przejscie i moze byc. Boczne uchwyty do zamkow tez da sie obnizyc tylko troche roboty przy tym jest. Jakby ktos chcial to mam tylna kanape od sedana wlasnie z zaglowkami, kolor standardowy szary, jak komus podpasi to chetnie odstapie bo juz ponad pol roku wala sie po piwnicy.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1