.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.sty.2025 23:12:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co to jest??
PostNapisane: 12.lip.2005 18:14:55 
Użytkownik

Witam, ostatnio zauważyłem dwa "wloty" nigdzie nie "podłączone"!!!!!!! :/ proszę was o pomoc ponieważ domyślam się że to raczej nie powinno tak wyglądać, gdzie to podłączyć jakie spełniją zadanie??!!!! Zaznaczone sa na zdjęciu czerwoną elipsą, wlot z żółtą otoczką zasysa powietrze, gdy go zatykam samochód gaśnie, wlot z czarną otoczką jest "obojętny" gdy go przytykam nic sie nie dzieje, zaznaczam że mam problem na zimnym silniku z falującymi obrotami jak również problemy z odpaleniem(muszę "depnąć" troszkę gazu aby zapalił. Świece i przewody są nowe, nie mam LPG, proszę o pomoc!!!!!!!!!
Obrazek[/img]

Tytuł: Re: Co to jest??
PostNapisane: 12.lip.2005 18:48:55 
Klubowicz

Adam;-) napisał(a):
Witam, ostatnio zauważyłem dwa "wloty" nigdzie nie "podłączone"!!!!!!! :/ proszę was o pomoc ponieważ domyślam się że to raczej nie powinno tak wyglądać, gdzie to podłączyć jakie spełniją zadanie??!!!! Zaznaczone sa na zdjęciu czerwoną elipsą, wlot z żółtą otoczką zasysa powietrze, gdy go zatykam samochód gaśnie, wlot z czarną otoczką jest "obojętny" gdy go przytykam nic sie nie dzieje, zaznaczam że mam problem na zimnym silniku z falującymi obrotami jak również problemy z odpaleniem(muszę "depnąć" troszkę gazu aby zapalił. Świece i przewody są nowe, nie mam LPG, proszę o pomoc!!!!!!!!!
http://www.freeimagehome.com/images/Tealc/audi90b3.jpg

to są wyloty/wloty od podcisnien. Musisz skontaktowac sie z kims kto jezdzi taki autkiem jak Ty, w przeciwnym razie mozesz miec problem z prawidłowym podłączeniem. Ja po 3 tyg walki wreszcie podłączyłem tak jak powinno byc, ale tylko i wyłącznie dzieki uprzejmosci Spotowiczów z parafii warszawskiej. Życze powodzenia na polu walki.

MOD: robisz cytat calosci zaraz pod oryginalnym tekstem. nie rob tego wiecej albo bedziemy sie gniewali :<

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 18:55:52 
Użytkownik

zobacze jak mam u siebie, ale tam wchodzi chyba przewod z silnika krokowego tylko mi sie wydaje ze jeden ale sprawdze i dam znac

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 19:06:12 
Klubowicz

ja tez mam nie podlaczone
http://klub.chip.pl/losiak/P1010038.jpg

MOD: nie umieszczaj tak duzych fotek w trybie wyswietlania bo strona robi sie za szeroka i w ten sposob nieczytalna :!!:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 21:25:29 
Użytkownik

to sa wloty do podcisnień
jeden znajduje sie przed a drugi za przepustnicą...
wg mnie powinny być oba zaślepione(przynajmniej tak jest u mnie)
mozna tam sobie podłaczyć wakuometr do pomiaru podciśnienia w kolektorze a jednocześnie wskazania spalania(ekonomizer)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2005 13:45:37 
Użytkownik

gdy zatykam otwór z żółtą otoczką, silnik sie dusi i gaśnie :( więc o zaślepieniu raczej nie ma mowy, boję się ze kiedys może to wessać jakis syf i może byc problem, szukałem tego w Etos-ie ale tam nic na ten temat nie znalazłem:(
ps. sorki za tą fotkę, mam nadzieje że mi wybaczycie :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 00:01:23 
Użytkownik

u mnie taki króciec za przepustnicą ma rórkę która idze do wlotu powietrza przed przepustnicą (czyli takie ominięcie rurką przepustnicy)

i rzeczywiście, jak kiedyś ta rurka mi zgniła i trochę się przytkała to auto gorzej chodziło

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1