Witam!
Mam dwa drobne problemy.
1. Elektrycznie opuszczane przednie szyby - jakoś dziwnie się zacinają. To znaczy już dwa razy mi się zdarzyło, że po zapaleniu auta nie dało się ich opuścić. Za pierwszym razem "ruszyły" po ok. 30 sek, za drugim razem dopiero po paru minutach w czasie jazdy szyby "ozyły" i dało się je otworzyć. Trochę się martwię - mam klimę więc otwieranie nie jest aż tak ważne, ale co jeśli mi się "zatną" w pozycji otwartej? Czym to może być spowodowane?
2. Głośniki. Mam dobre radio ale głosniki do d**y. Auto to kombi więc tylne głosniki są w drzwiach. Ten za kierowcą działa doskonale włącznie z gwizdkiem (gwizdek jest osobno od głośnika głównego). Ten za pasażerem działa znacznie ciszej a gwizdek prawie w ogóle [nie, nie mam źle ustawionego balansu/fadera
]. Przednie głośniki grają już w ogóle słabo, przy czym również lewy gra głosniej. Tu pytania: co może być przyczyną - czy tylko po prostu różne głośniki w drzwiach? i dalsze: jakie wymiary mają głośniki przednie do Audi B3/B4, jaka jest średnica zewnętrzna, czy są jakieś niestandardowe mocowania i jakie głośniki do przodu polecacie?
pozdrawiam,
Wojtek