.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.sty.2025 13:11:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podgrzewanie lusterek w B4 nie działa.
PostNapisane: 15.lip.2005 22:31:09 
Użytkownik

Witam. Wymieniłem sobie właśnie wkład lewego lusterka na panoramiczne i okazało się, że lusterka mam podgrzewane. Korzystając z okazji że kabelki mam na wierzchu chciałem sprawdzić co włącza to podgrzewanie bo żadnego przycisku osobnego nie mam. Oczywiście włączyłem ogrzewanie tylnej szyby i podłączyłem kabelki z lusterka do żarówki. Niestety nie zaświeciła. Proszę o pomoc i radę gdzie zacząć szukać przyczyny braku podgrzewania, a może istnieje inny sposób na jego włączenie. Mam B4 AVANT z 1994 roku.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2005 23:25:20 
Klubowicz

Auto: 210vtq
a szyba tylna szyba grzeje, jezeli nie to przełacznik :)
a jak ni eto poszukaj w archiwum bylo walkowane 1000 razy :P
zapraszamy na spota :!:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł: Re: Podgrzewanie lusterek w B4 nie działa.
PostNapisane: 16.lip.2005 18:43:08 
Użytkownik

Auto: Renata
PRYZMAT napisał(a):
Witam. Wymieniłem sobie właśnie wkład lewego lusterka na panoramiczne i okazało się, że lusterka mam podgrzewane. Korzystając z okazji że kabelki mam na wierzchu chciałem sprawdzić co włącza to podgrzewanie bo żadnego przycisku osobnego nie mam. Oczywiście włączyłem ogrzewanie tylnej szyby i podłączyłem kabelki z lusterka do żarówki. Niestety nie zaświeciła. Proszę o pomoc i radę gdzie zacząć szukać przyczyny braku podgrzewania, a może istnieje inny sposób na jego włączenie. Mam B4 AVANT z 1994 roku.

a tylna grzeje ???
jezeli nie to stawiam na bezpiecznik......... (nr 16).

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2005 11:38:58 
Użytkownik

Tylna szyba grzeje normalnie. Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem i było ale o innych modelach audi. Nie spodziewam się, żeby miało to coś wspólnego z czujnikiem temperatury. Przepalenie tych mat też odpada, bo na przewdzie nie ma napięcia. Bezpieczniki w skrzynce wszystkie są sprawne, może któryś przekaźnik czy co, tlko który? No i pytanie podstawowe do użytkowników B4: CO POWODUJE WŁĄCZENIE OGRZEWANIA TYCH LUSTEREK?

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2005 00:02:53 
Użytkownik

Yo ;-)
Nie mam Avanta, ale w mojej B4 lusterka podgrzewane równocześnie z szybą tylnąii służy do tego jeden guzik który już znasz. u mnie aktualnie też jedno (prawe) lusterko nie grzeje, albo słabo (ale stawiam na to, że już się trochę wysłużyło, albo muszę je ściągnąć i przeczyścić styki.
Lewe kupiłem na allegro (taki robieniec :P) podłączyłem i grzeje zajebiście.

Musisz dokładnie sprawdzić czy w tych przewodach jest jakieś napięcie - jeśli nie to może trzeba będzie się dobrać do kabli i sprawdzić czy nie są gdzieś przepalone... choć to chyba mało prawdopdobne :/

Czego używasz do sprawdzania napięcia w aucie ?

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2005 11:51:12 
Użytkownik

Ano ponieważ lusterko kupiłem w sklepie, zaproponowalii mi wymianę za 15 złotych i wtedy zobaczyłem ,że do szkła przylepiona jest mata grzejąca. Nie mieli miernika więc kable podłączyłem do żaróweczki. Zapłon i szyba były włączone a żaróweczka nie zaświeciła. Mam też kabelki w spryskiwaczach, zaraz sprawdzę czy tam jest napięcie. A może nie powinienem spodziewać się tam napięcia 12V lecz czegoś innego?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1