.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.sty.2025 14:02:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwne zachowanie lambdy czy to jej koniec?
PostNapisane: 19.lip.2005 09:08:09 
Użytkownik

Ostatnio moje autko zaczelo sie dziwnie zachowywac stracilo moc i zaczelo szarpac na wolnych na gazie. Postanowilem wiec sprawdzic sonde i oto rezultat napiecie na benzynie na wolnych obrotach utrzymuje sie caly czas na poziomie 0.7V bez zmian nie zaleznie czy przegazuje sie autko czy nie podczas jazdy wacha sie 0.6-0.7V. NA gazie na wolnych obrotach pokazuje 0V jak sie go przekazuje wzrasta do 0.7 i spada pomalu do 0V. Podczas jazdy na gazie napiecie zmienia sie w granicy 0.2-0.7V czyli OK. Wiec sam nie wiem co z nia moze byc jak powina sie zachowywac z tego co wiem to napiecie powino zmieniac sie w zakresie od 0.2-1V. Wymienione swiece przewody wysokiego napiecia, filtr gazu powietrza kopulka. Zauwazylem ze nie ma roznicy ani w pryzspieszeniu a ni wpracy silnika po jej odlaczeniu. Nadal nim szarpie na wolnych obrotach. Pomozcie

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 09:29:04 
Użytkownik

mialem bardzo podobnie i wymienilem sonde lambda.. kupilem z allegro ntk
na benzynie dziala jakos dziwnie, ale na gazie jest spoko

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1