.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.kwi.2025 11:33:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 11:51:56 
Użytkownik

Powinny się domknąć 4 i szyber, jeśli jest.

Musisz trzymać przycisk pilota żeby się domknęło? Ja muszę, ale to chyba nie jest normalne.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 12:13:32 
Użytkownik

Sorry ze sie wtracam, ale jak to powinno byc z tymi szybkami np u mnie w B4 przy kierowcy jak nacisne raz przycisk to szyba zjezdza do samego dolu sama, niestety w reszcie drzwi trzeba trzymac przycisk zeby opuscic lub zamknac do konca, czy tak powinno byc?? jak jest u was??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 12:47:02 
Użytkownik

w drzwiach kierowcy naciśniecie powoduje, że szyba zjeżdża na dół, bądź zamyka się sama. Tak powinno być. U mni jest tak, że zjeżdża, ale żeby zamknąć, muszę trzymać. Nie wiem gdzie szukać uszkodzenia, zresztą z szyberdachem mam podobnie...

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:05:28 
Użytkownik

Ja w szyber-dachu mam tak ze automatycznie to sie tylko wysuwa. Zamykanie, podnoszenie i opuszczanie musze trzymac. Ale podobno tak ma byc. Jak jest u was?

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:05:44 
Użytkownik

no to ja mam tak samo zjezdza sama ale zeby podniesc juz musze trzymac przycisk, a szyber to juz wogole musze trzymac czy zamykam czy otwieram, wogole to strasznie wolno sie te szybki zamykaja w porownaniu do innych aut, oj czuje ze na weekend bede mial co robic :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:26:23 
Użytkownik

szyba kierowcy: krótki przycisk szyba się sama otwiera/zamyka - tak powinno być, i tak jest w ojca C4, tak miałem w cygarze, a w obecnym się nie zamyka, muszę trzymać.
Pozostałe szyby - trzeba trzymać

Szyber myślę że tak samo, ale nie mam porównania. Na pewno jednak coś mam zwalone, bo czasem po krótkim naciśnięciu od razu się otwiera, czasem, dopiero po drugim nacziśnięciu, i tu zauważyłem zależność od temeratury...

Jeśli chodzi o domykanie zamkiem lub pilotem, muszę trzymać, ale nie wiem czy tak ma być, czy też jest coś zwalone. Jeśli jest OK, to osobiście uważam to za głupie rozwiązanie, bo mógłbym sobie raz pstryknąć i iść, a to niech się samo domyka, a tak, stoję, trzymam i schylam się i patrzę, czy już się wszystkie domknęły, czy jeszcze nie.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:33:28 
Moderator

Zoltar napisał(a):
no to ja mam tak samo zjezdza sama ale zeby podniesc juz musze trzymac przycisk, a szyber to juz wogole musze trzymac czy zamykam czy otwieram, wogole to strasznie wolno sie te szybki zamykaja w porownaniu do innych aut, oj czuje ze na weekend bede mial co robic :wink:

U mnie krótkie naciśnięcie zamyka i otwiera szybę kierowcy na maxa.

Nie wiem dlaczego mówisz że wolno u Ciebie to chodzi, bo u mnie chodzi to bardzo dobrze, płynnie i cicho (nie tak jak w innych zachodnich padakach piszczy i skrobie) być może coś stawia szybom duży opór. Może guma przy szybie zbyt mocno dociska okno. W każdym razie moje szybki nie chodzą wolno.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:40:09 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
U mnie krótkie naciśnięcie zamyka i otwiera szybę kierowcy na maxa.

Więc masz OK. Ciekawe co jest odpowiedzialne za takie jaja jak mamy z Zolatarem?

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 13:45:53 
Użytkownik

U mnie szyba kierowcy po naciśnięciu sama się opuszcza lub podnosi; pozostałe trzeba trzymać przycisk (szyberdach tak samo :wink:

C4 2.8 AAH [2003-2006]

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 14:03:44 
Użytkownik

To szybki masz OK, z szyberdachem - nie wiem.
Więc teraz pytanie, jaki element jest za to odpowiedzialny, gdzie szukać usterki?

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 14:40:08 
Użytkownik

8) Panowie u mnie wszystkie szyby sie zamekaja i otwieraja albo calkiem albo troche bez trzymania przycisku. Szyby maja podobno pamiec niewiem na jakiej zasadzie to dziala ale jak sie odepnie akumulator to wtedy trzeba szyby trzymajac przycisk opuscic do dolu i w ten sam sposob do gory.I wtedy podobno szyby sie ustawia? :shock: :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 14:42:18 
Użytkownik

Dzwilu napisał(a):
Co do powolnego otwierania to chyba wszystkie AUDI to mają, przecież są to limuzynki i w nich sie patrolowo jeżdzi i szyby otwiera he he :wink:

:D a widzieliście kiedyś jak sie otwiera el. szyba w seiczento :?: :D

:arrow: Odp: Około ułamka sekundy hehe

Tym tekstem mnie rozbroiłes Dzwilu....
Trzymajcie mnie bo spadam z krzesła.....

Apropos..... To w seicento sa elektryczne szybki :shock:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 14:43:14 
Użytkownik

:shock:

nie wiem, ale odpinalem ostatnio akumulator, i to na dosyć długo, i nie zauważyłem żadnych zmian w pracy szyb.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 14:49:41 
Użytkownik

w nowych audi jest inaczej np u kumpla w A4 rok 95 u pasazera dwukrotne szybkie klikniecie to szybka zjezdza sama do konca :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2003 21:08:08 
Użytkownik

Auto: Audi A8 4.2q
tak jest w kazdym aucie z elektrycznymi szybami w renówce tez nacisniesz raz dluzej okolo 1sek. to zjezdza na dół lub do góry a w audiku to nie mielismy elektrycznych szyb i szyberdachu

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2003 00:58:11 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
Niestety nie mam szyb elektrycznych wiec krecac korbka musze ja trzymac caly czas niezaleznie czy opuszczam czy podnosze szyby, :D :D :D natomiast co do szyberdachy to niestety tez musze trzymac guzik caly czas i przy otwieraniu i przy zamykaniu > kurde czy to dlatego ze wyposazenie fabryczne bylo standartowe :?: :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2003 02:25:30 
Klubowicz

no to chyba blysne wiedza nabyta :D......bo kiedys tez mnie ten "problem" nurtowal :D

1. szyba kierowcy w B4 jest sterowana osobnym przekaznikiem ... 'dlugo' nacisnij > max w dol , nieco dluzej 'nacisnij' max w dol lub gore :D
2. reszta szyb .... naciskasz ide w gore lub w dol ... przestales naciskac..... ja tez stanelam :D
3. domykanie szyb po nacisnieciu pilota lub uaktywnieniu centralnego ... mozna szybko i latwo uzyskac przy pomocy zwyklych modulow do alarmu :( ... okolo 100 zeta na 2 szyby [ ja tak mam ... pisk alarmu domykaja sie przednie ...10 sec pozniej domykaja sie tylne ] i nietrzeba pilnowac chyba ze aku sie ma slabe .....
4.mozna wsadzic przekazniki od kierowcy by wszystkie szyby domykaly i otwieraly sie jak kierowcy " " " 'dlugo' nacisnij > max w dol , nieco dluzej 'nacisnij' max w dol lub gore :D
" " " ale czy jest sens ??? to kierowca ma nieulegac 'dekoncentracji' przez szyby nie pasazerowie :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1