.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.mar.2025 22:37:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak ustwawić zapłon w b4 2.0 ?
PostNapisane: 11.sie.2005 22:32:11 
Użytkownik

WITAM
Wymieniałem silnik w moim audi 80 2.0 (jednopunktowy), wymieniałem też aparat zapłonowy i nie moge go teraz odpalić. Mysle, że chodzi o zapłon, ale nie mam pojęcia jak go ustawic. Widzialem okienko na skrzyni gdzie widac kolo zamachowe i wiem, ze jest tam zaznoczone cos, ale nie wiem co. W zapłonie jestem laikiem.
Prosze kogoś kto sie zna na tym o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2005 11:32:29 
Użytkownik

Najprostszy sposób i najlepszy to mechanik,komputer i lampa stroboskopowa. Ale jak nie tak to tak. Ustaw silnik na znaki 1 tłok na GMP wykręć świece 1 i kręć zapłonem(wolno) tak żeby przeskoczyła iskra dokręć zapłon w tym momencie jak przeskoczy. Jak nie odpali to przekręć zapłonem w drugą stronę też iskra przeskoczy wtedy dokręć i po sprawie. Później możesz jechać do jakiegoś magika żeby skorygował, ale nie musisz.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1