.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 15:47:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak jest róznnica między wtryskiem KE - Motronic a Jeytronic
PostNapisane: 11.gru.2005 11:13:22 
Użytkownik

wczoraj rozbierałem pulpit i znalazłem komputer który zarzadza wtryskiem i jest napisane Motronic, jak kiedys byłem u mechanika to poweidział ze sie nie da podłaczyc pod komputer,

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2005 11:34:09 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Motronic to nowocześniejsza wersja sterowania silnikiem od Jetronica korzystająca a obsadzonych na silniku czujników i dawkujących na poszczególne wtryskiwacze dawkę i dostowywując do tego zapłon.

Jetronic też ma czujniki, ale mieszanka podawana jest na dysze z mechanicznego rozdzielacza wtrysku nad filtrem powietrza. Zapłon sterowany jest oddzielnie.

Jak masz motronic to możesz to napewno podpiąć, kwestia tylko urządzenia i sposobu. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2005 11:36:54 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Motronic to nowocześniejsza wersja sterowania silnikiem od Jetronica korzystająca a obsadzonych na silniku czujników i dawkujących na poszczególne wtryskiwacze dawkę i dostowywując do tego zapłon.

Jetronic też ma czujniki, ale mieszanka podawana jest na dysze z mechanicznego rozdzielacza wtrysku nad filtrem powietrza. Zapłon sterowany jest oddzielnie.

Jak masz motronic to możesz to napewno podpiąć, kwestia tylko urządzenia i sposobu. ;)

mam mechaniczny rozdzielacz, nad filtrem ma rodzielacz, i mam załozony gaz do tego ,

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2005 11:37:51 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Jaki masz silnik ? - oznaczenie ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2005 18:55:29 
Klubowicz

Witam ! Z tego co wiem to sterownik Motronic zarzadza ukladem wtryskowym i zaplonowym a w Jetronic- u sa dwa sterowniki do zaplonu i paliwa oddzielnie. Jak sie myle to poprawcie :P , bo w zaleznosci od modelu - i marki - roznie to moze byc.

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2005 19:06:18 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Jaki masz silnik ? - oznaczenie ?

2.0 E chyba AAD 115 PS AUDI 80 rocznik 91

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1