.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.mar.2025 19:27:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pompka paliwa w B4 - wyjmowanie i demontaz
PostNapisane: 21.wrz.2005 07:04:11 
Użytkownik

Oto instrukcja wyjecia pompki, moze sie komus przydac. Jednoczesnie chcialem sie zapytac 1) co sa warte pompki ze sklepu za 200-250 pln 2)na allegro sa wklady do pompek. Ktos wymienial taki wklad? Pompka ponoc nierozbieralna chyba nierozbieralne...?

"W bagazniku po prawej z przodu na plaszczyznie poziomej bagaznika (patrzac od otwartej klapy) tuz przy siedzeniu tylnym jest przykrecana kladka. Pod kladką jest taka duza nakretka jak na sloik, trzeba odkrecic nakretke uzywają srubokreta i mlotka [:-)]. Wyjąc nakretke ostroznie. W otworze ok 40 cm ponizej znajduje sie pompka w takim plastikowym ustrojstwie. Trzeba wlozyc prawą reke, za gumową rurke pociagnąc blokując jednoczesnie plastikowe ustrojstwo. Pompka powinna sie ruszyc troszke do gory i zablokowac o takie 2 plastikowe uszka, wtedy te uszka odblokowac i pomke wyjac blokujac plastikowe ustrojstwo kciukiem. Pompka sie zaciera gdy chodzi na powietrzu. Przy ewentualnej probie rozruchowej prosze przymocowac na stale kable i podlaczyc do 12V. Jak pojdzie iskra grozi wiadomo czym. Probe robic zdala od baku! Mnie to za pierwszym razem zajelo pol godziny. Teraz robie to w 5 min."

Tytuł: Pompka paliwa w B 4
PostNapisane: 21.wrz.2005 20:07:58 
Użytkownik

Cześć.
Na forum jest taka zasada iż nowi klubowicze przed napisaniem pierwszego "posta" muszą zapoznać się z Regulaminem i przedstawić się w "NEWBIE" i w dalszej kolejności dopiero korzystamy z forum.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 10:51:42 
Użytkownik

Na forum jestem od 2001 roku (jeszcze granatowa wersja na innym serwerze). Bylem tu wczesniej zarejestrowany w 2003 roku ale niestety nie działa przypominanie hasła... pozdr. Pytania nadal aktualne

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2005 12:05:48 
Użytkownik

tomeczz napisał(a):
Na forum jestem od 2001 roku (jeszcze granatowa wersja na innym serwerze). Bylem tu wczesniej zarejestrowany w 2003 roku ale niestety nie działa przypominanie hasła... pozdr. Pytania nadal aktualne

czesc to jak sie juz zalogowałeś to uzupełnij swój profil tak dla zasady
no chyba to zaden problem dla starego klubowicza ;)

a z ta pompką to w c4 jest taka sama zasada wyjmowania a pompka jest nie rozbieralna . ja miałem ten problem ze sie nadpaliło coś konwektor czy jako sie to nazywało juz nie pamiętam mechanik to rozebrał zrezał i złożył spowrotem na silikonie totalna porazka pojezdziłem tak 6mieś i znowu ja szlak trafił a zapłaciłem za naprawe 250zł czyste zdzierstwo juz pomijając fakt ze silikon sie rozłożył i kawałkami pływał w baku musiałem kupic nową pompke za 550 w inter cars założyłem i jezdze juz 2 rok i ok

ALL BEL 2013-

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1