baxter01 napisał(a):
NemeretH napisał(a):
Sprawdz czy nie zalewasz go paliwem i sprawdz swiece a potem sproboj odpalic go na gazie.
Obroty szalone w tym silniku z LPG to norma.
Jeszcze nie trafil sie madry ktory by to zdiagnozowal a tym bardziej wyleczyl.
I niestety musze Cie dobic ze Tobie tez sie raczej nie uda chyba ze wyjmiesz instalke LPG i zrobisz serie benzyny.
Ale proboj - chetnie dowiem sie o postepach.
Neme
no więc jeżeli chodzi o obroty to do tej usterki chodziły mi równo i wogule było spoko uważam ze da sie ten silnik wyregulowąc w dodatku nawet na stożku który mam .
no a diagnoza na tą chwilę jets tak że padł krokowy silnik wogule nie reaguje na jego odąłczenie lub podłaczenie do niego kostki wiec jest pytanie czy to moze byc dobra diagnoza?
No to sprawdź na początek bezpieczniki i czy do krokowca dochodzi + po włączeniu zapłonu. Bo jeśli nie reaguje na odpięcie to na 100% krokowiec nie działa.
Silnik powinien zapalac zimny nawet bez krokowca, dla mnie jest to zbyt uboga mieszanka na skutek braku dodatkowej dawki paliwa z wtryskiwacza rozruchowego. Zacznij od bezpieczników i sprawdzenia prawidłowego połącznia wszystkich kostek (w tym pojedynczego przewodu od góry cewki elektromagnesu rozrusznika - ten kabel odpowiada za podanie zasilania na wtryskiwacz rozruchowy).
Pozdrawiam