.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 00:09:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przetarte siedzenie
PostNapisane: 31.mar.2004 11:07:10 
Moderator

Jak w temcie. Od strony kierowcy zauważyłem małą dziurkę z przetarcia od wsiadania i wysiadania. Feler powstał na tej części odpowiadającej za trzymanie boczne. Co z tym zrobić miał ktoś taki problem? Tapicer pewnie da sobie radę ale nie chciałbym obszywać całego fotela a częściowo go obszyć to pewnie będzie lipa.
Zresztą to pytanie do tapicera ale zastanawiam się jak Wy rozwiązaliście ten problem.

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2004 12:11:45 
Użytkownik

Ja w swoim B3 , zakupiłem tzw. podkoszulki na fotele koszt około 30 zl. Polecam też w Siedlcach na ulicy Łukowskiej tapicera samochodowego. Facet robi tylko pokrowce samochodowe, koszt około 250 zl ( długo trzeba czekać na wykonanie ) lecz ,efekt naprawdę niezły .

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2004 12:29:54 
Klubowicz

Tapicer nic ci tu nie poradzi chyba ze ma oryginalny materiał Audi :?: :(
(Pod)koszulki to sobie podaruj :diabel: :):

Najlepiej kupic gdzies drugi fotel moze byc zniszczony w środku byle materiał miał dobry obojętnie gdzie - i wtedy do tapicera..

POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2004 13:28:03 
Moderator

Geroni napisał(a):
Ja w swoim B3 , zakupiłem tzw. podkoszulki na fotele koszt około 30 zl. Polecam też w Siedlcach na ulicy Łukowskiej tapicera samochodowego. Facet robi tylko pokrowce samochodowe, koszt około 250 zl ( długo trzeba czekać na wykonanie ) lecz ,efekt naprawdę niezły .

Cześć Geroni. klik-> http://forum.audiklub.pl/viewtopic.php?p=32831#32831

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2004 17:50:58 
Klubowicz

ja kupilem naszywke,ale nie jest to trwale rozwiazanie i takie sobie z wygladu

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2004 19:29:19 
Użytkownik

Dobry tapicer poradzi sobie z tym, mam namiar na człowieka który sprowadza prawie każdy materiał fabryczny (w granicach rozsadku oczywiście).
Widziałem wstawiony boczek fotela ze skóry były takie same przetarcia jak u Ciebie. Pokrycie fotela to najnormalniejszy pokrowiec tylko bardziej dopasowany, wystarczy trochę wiedzy jak się zdejmuje.
---
pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2004 19:05:20 
Użytkownik

Przetarte boczki tapicer wymieni. Jeśli nie masz materiału, to weź ten co jest na oparciu z tyłu fotela. Ewentualnie obszyj całe boki foteli srórą taka jak JA :D
U nas tapicer bierze 100 zł za fotel. Nieważne czy boczek, czy całośc. Do tego wypełnianie pianką.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2004 21:23:02 
Użytkownik

wowo napisał(a):
Przetarte boczki tapicer wymieni. Jeśli nie masz materiału, to weź ten co jest na oparciu z tyłu fotela. Ewentualnie obszyj całe boki foteli srórą taka jak JA :D
U nas tapicer bierze 100 zł za fotel. Nieważne czy boczek, czy całośc. Do tego wypełnianie pianką.

a możesz zapodać jakiś adres lub chociaż tel. do tego u was - bo u mnie straszna drożyzna - jak możesz to daj znać jakkolwiek (prośba w imieniu mojego kuzyna...)

pozdro... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2004 21:54:02 
Użytkownik

Cytuj:
Przetarte boczki tapicer wymieni. Jeśli nie masz materiału, to weź ten co jest na oparciu z tyłu fotela.

Dokladnie tak ... to chyba najlepszy i najtanszy sposob ... u siebie mam to samo /poprzedni wlasciciel tak zrobil/ - nic nie widac poza paskami wstawek z innego materialu z tylu foteli ---- polecam

pozdrawiam

Najlepszy tuning na swiecie? -> OOOO bez tuningu :)

Tytuł: łatki
PostNapisane: 03.kwi.2004 23:00:45 
Użytkownik

umnie trzeci rok bawie się a właściwie moja żona w łatkę w połączeniu z koszulką na oparciu. Średnio łatka wytrzymuje ok roku i wcale nie wygląda ten zestaw najgorzej. Może kwestia doboru materiału i wydłużyła by sie eksploatacja ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1