.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.sty.2025 00:43:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie szukać impulsatora prędkościomierza
PostNapisane: 22.lis.2005 07:29:52 
Użytkownik

Czy wiecie gdzie mam szukać w aucie impulsatora prędkościomierza oraz przewodu danych (do odczytania kodów migowych)?
Audi 100 C3 '88 ABS Klima silnik NF 2.3

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2005 07:42:57 
Użytkownik

Nie wiem dokładnie jak jest u ciebie, ale u mnie w A80, jak staniesz przed autkiem przy otwartej masce, to po prawej stronie silnika (od strony kierowcy), nisko do skrzyni biegów powinien dochodzić kabel odbierający sygnał od impulsatora.
Należy wziąć jakiś niewielki śrubokręt (lub gwóźdź) i obok kabelka (~1cm) będzie dziurka, blokująca położenie impulsatora.
Delikatnie wciskamy narzędzie w tą dziurkę (naciskając takie małe wystające ramie blokujące położenie impulsatora) i staramy się je wypchnąć (wykręcić) na zewnątrz.
Jak to zrobisz, to łapiesz za kabelek i delikatnie wyciągasz impulsator starając się nie nasypać piasku i innych świństw do dziurki :)

Brzmi skomplikowanie, ale jak raz to zrobisz (czyli znajdziesz), to będziesz się śmiał z tego, jakie to proste...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1